(VIDEO) Usatîi a anunțat despre acțiunea „ultimul sunet pentru Plahotniuc”. Se interzic doar clopotele bisericești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Ultimul clopoțel pentru Plahotniuc”. Așa se numește o pichetare improvizată a „Partidului Nostru” care își îndeamnă activiștii și susținătorii să se alăture mâine la acțiunea care va avea loc mâine, 2 iunie. Potrivit președintelui formațiunii, Renato Usatîi, evenimentul va fi unul pregătitor înainte de protestul din 11 iunie curent organizat de societatea civilă și la care se vor alătura și reprezentanții formațiunilor politice de opoziție, acesta urmând să aibă loc în fața clădirii Parlamentului.

În cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, Usatîi și-a îndemnat susținătorii să se adune mâine, 2 iunie, la ora 10:30 în fața Academiei de Științe a Moldovei, de unde coloana va merge la una dintre adresele la care stă Plahotniuc. Potrivit lui Usatîi, escapadele lui Plahotniuc nu mai pot fi tolerate, iar ultima sa decizie privind expulzarea a cinci diplomați ruși nu doar pune sub amenințare relațiile cu Rusia, dar și ar putea destabiliza situația în Moldova.

Participanții la acțiune vor trebui să aibă la ei clopoței, cu care îl vor anunța simbolic pe coordonatorul coaliției de guvernare despre „ultimul sunet”. Este interzisă doar venirea la protest cu clopote bisericești, în rest, acestea pot fi de orice fel, a precizat Usatîi. „Noi ieșim la acțiunea de protest împotriva provocatorului Plahotniuc. Pentru că el pune sub amenințare bunele relații dintre Moldova și Rusia. Acest om trebuie scos din politică de mâini, de picioare, de urechi”, a declarat Usatîi.

La fel, Usatîi a subliniat că protestatarii vor cere de la Dodon să treacă de partea poporului și să înceteze jocurile cu Plahotniuc.

Nu în ultimul rând, președintele „Partidului Nostru” a spus că a intrat în posesia unor informații potrivit cărora Plahotniuc intenționează nu doar să aprobe până la finele verii sistemul electoral mixt, dar și să anunțe alegeri parlamentare anticipate deja în baza noii legi. „Cine le va anunța (n.r. alegerile): Dodon sau Plahotniuc – nu contează. Este important că aceasta se face pentru a menține puterea, pentru ca regimul lui Plahotniuc să existe în Moldova încă pentru mulți ani înainte”, a conchis Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...