05:22:54 20.04.2024
Stiri

Ruptură pe scena politică: A DEMISIONAT de la conducerea partidului în această dimineaţă

Știri 01.06.2017 11:30 Vizualizări6467 Autor: Ziarul National
Ruptură pe scena politică: A DEMISIONAT de la conducerea partidului în această dimineaţă


Nicuşor Dan a anunţat oficial că demisionează din Uniunea Salvați România (USR), partid în care fusese reconfirmat în funcţia de preşedinte în urmă cu două săptămâni. Decizia vine după ce conducerea formaţiunii a decis prin vot să nu susţină revizuirea Constituţiei pentru redefinea familiei, informează gandul.info.


Nicuşor Dan a anunţat, pe Facebook, că, joi, de la ora 14.00, va explica demisia sa din formaţiunea pe care a fondat-o în 2016, după ce, miercuri seara, conducerea partidului a decis să nu susţină revizuirea Constituţiei.

„Azi de la ora 14 la sediul grupului parlamentar al USR din Camera Deputatilor voi susţine o conferinţă de presă în care voi detalia şi voi explica demisia mea din USR”, a anunţat Nicuşor Dan pe Facebook.

USR a decis, miercuri seară, să nu susţină revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie, decizie care a atras nemulţumirea preşedintelui USR, Nicuşor Dan, care a anunţat că va demisiona de la conducerea partidului.

Decizia de a nu susţine modificarea Consituţiei a fost luată cu 11 voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi 2 abţineri.

Nicuşor Dan a părăsit şedinţa ameninţând că va demisiona, au declarat surse din USR pentru MEDIAFAX, nefiind excluse negocieri pentru ca Nicuşor să rămână la conducerea fomaţiunii.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri seară, pe Facebook, că "Biroul Naţional al USR a luat o decizie", afirmând că aceasta este "singura ştire pentru azi" şi urându-le succes candidaţilor USR înscrişi în cursa pentru alegerile din 11 iunie.

„Biroul Naţional al USR a luat o decizie. E singura ştire pentru azi. Până pe 11 iunie mult succes candidaţilor USR din Târgu Jiu, Buşteni, Lupeni, Craiova, Roman, Almaş şi Covăsânţ din judeţul Arad", a declarat preşedintele USR, Nicuşor Dan, pe Facebook.

Deputatul USR Dan Barna a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Nicuşor Dan nu a fost de acord cu decizia Biroului Naţional de a nu susţine modificarea revizurii Constituţiei şi a anunţat că va demisiona, precizând că însă că nu s-a înregistrat nicio demisie.

„A fost o şedinţa în care spiritele s-au încins destul de mult. În urma ei a fost o decizie a Biroului Naţional de poziţionare împotriva modificării Constituţiei. Nicuşor Dan a precizat că nu este de acord cu acestă poziţionare şi în acest context s-au spus multe lucruri. Nu există o demisie înregistrată", a declarat deputatul Dan Barna, la solicitarea MEDIAFAX.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md