Purcari a luat medalii de aur și argint la un concurs din România

Vinurile Purcari au luat 4 medalii de aur și 1 de argint la International Wine Contest Bucharest 2015. Aurul a fost luat de Freedom Blend 2013, Negru de Purcari 2010, Sauvignon 2014 și Vinohora Fetească Albă & Chardonnay 2014, iar medalia de argint de Pinot Grigio 2014.

Concursul desfășurat în perioada 21-24 mai 2015 a reunit 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume. Peste 1000 de mostre de vinuri ale diferitor producători au fost examinate de profesioniști.

Concursul Internațional de Vinuri din România 2015, se află la cea de-a XII-a ediție și este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului, de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Degustatorii Autorizați din România, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului. Vinurile Purcari participă la IWCB începând cu anul 2006 și a adunat peste 20 de distincții până acum.

De la începutul anului, Purcari a acumulat 19 medalii internaționale la cele mai diverse competiții internaționale: Decanter World Wine Awards, IWSC, Concours Mondial de Bruxelles și Challenge International du Vin.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.