Opt convoaie NATO au intrat azi dimineață în România, ca parte a planului de întărire a securității flancului estic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF) au intrat în dimineața zilei de azi pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria, informează Ministerul Apărării, pe Facebook. Convoaiele sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă și transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu, judeţul Braşov , unde vor participa la exercițiul Noble Jump 2017.

Primul convoi a intrat în țara vecină la ora 08.58, iar celelalte șapte vor veni la o diferență de 45 de minute – o oră. Militarii britanici vor înnopta la o unitate militară de lângă București, de unde, mâine, vor pleca spre poligonul Cincu.

Astfel, Poliția Română atrage atenția că traficul ar putea fi îngreunat, de joi, pe rutele Giurgiu-Bucureşti și București-Piteşti-Râmnicu Vâlcea-Sibiu-Cincu.

Noble Jump 2017 este, probabil, cel mai mare exercițiu de acest gen al NATO, la care participă peste 4.000 de militari și 500 de vehicule blindate. NATO vrea să vadă cum se mobilizează forța de reacție rapidă. Astfel de exerciții fac parte din planul de măsuri pentru întărirea securității flancului estic.

Exercițiul multinațional NOJP17 se desfășoară, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei și României. Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unități din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare și pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia – Bulgaria – România, până la Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...