10:25:59 16.04.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI // Noua viceministră a Educației, numită ieri de Guvernul Filip, a cerut ruperea coperților unor cărți pe care scria „Limba și Literatura ROMÂNĂ”

Social 01.06.2017 09:19 Vizualizări28373 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // Noua viceministră a Educației, numită ieri de Guvernul Filip, a cerut ruperea coperților unor cărți pe care scria „Limba și Literatura ROMÂNĂ” Facebook
Liliana Nicolaescu-Onofrei


După demisia conducerii liberale a Ministerului Educației, Guvernul Filip a numit-o, ieri, în funcție de viceministră de Lilia Pogolșa pentru a prelua administrarea acestei instituției. Pogolșa a mai fost viceministră pe timpul ministrului Gheorghe Sima, în perioada guvernării comuniste.

Fosta viceministră a Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei, își aduce aminte cum Pogolșa a insistat să fie rupte coperțile de pe mii de exemplare ale unui material didactic, numai pentru faptul că pe acestea scria „Limba și Literatura Română”.

„În perioada când executa această funcție în Guvernul comunist, dumneaei, împreună cu alți colegi din minister și cu Tatiana Mlecico, pe atunci șefă a Departamentului pentru Relații Interetnice, a insistat să rupem coperțile de pe 2 000 de exemplare ale unui material didactic finanțat de OSCE, doar pentru faptul că pe el scria „limba și literatura română” , nu moldovenească, deci nu corespundea Constituției, chiar dacă disciplina din curriculumul școlar se numea deja corect... La observația unui coleg de la minister despre faptul că „limba și literatura română” este denumirea disciplinei școlare, stipulate în curriculum, doamna (Pogolșa - n.r.) a zis: „Înseamnă că trebuie să schimbăm curriculumul...” Dar bănueisc că acest moment nu este indicat in CV-ul său...”, își amintește Liliana Nicolaescu-Onofrei, care a făcut parte din echipa Maiei Sandu de la Ministerul Educației, pe Facebook.

Ieri, și Maia Sandu a criticat această numire, amintind că a vrut s-o demită pe Pogolșa de la Institutul pentru Științe ale Educației „pentru incompetență și abuz”. Pogolșa a negat faptul că ar fi existat o tentativă de a o demite din acestă funcție pe timpul când Maia Sandu era ministră a Educației.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md