Marș de 1 iunie: Taci și mănâncă!

Organizat de PAS Youth şi Organizația de Femei a PAS organizează astăzi marșul „Taci și mănâncă”, acţiune direcţionată împotriva inacțiunii statului în asigurarea unei alimentații de calitate și tragerea la răspundere a celor care pun în pericol sănătatea copiilor.

“Ziua Internațională a Copiilor este mai mult decât o sărbătoare a copilăriei – este o ocazie de a readuce în vizorul public problemele care afectează copiii din Republica Moldova. Asigurarea unei alimentații sănătoase în grădinițe și școli este o obligație a statului pe care autoritățile publice par să nu fie capabile să o realizeze”, au menţionat organizatorii evenimentului.

Marșul va porni cu începere de la ora 10.00, de la magazinul UNIC și va continua până la Guvern, unde va fi depusă o petiție în care se va solicita asigurarea transparenței în dosarul intentat de către CNA cu privire la trucarea licitațiilor de achiziții de alimente pentru grădinițele din Chișinău, amendarea legislației în vigoare în vederea asigurării drepturilor părinților de a monitoriza calitatea alimentației din instituțiile de învățământ.

De asemenea, se va solicita implementarea unui meniu unic pentru toate instituțiile de învățământ preșcolar şi creșterea salariului bucătarilor până la salariul minim pe economie.

Reamintim: Procuratura Anticorupţie a anunţat ieri că a finalizat şi a expediat în instanţa de judecată cauzele penale în privinţa a nouă învinuiţi din dosarul privind trucarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a instituţiilor preşcolare. Concomitent, urmărirea penală continuă în privinţa altor 15 învinuiţi în cauza penală menţionată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.