Actualitate

Ucrainenii îl acuză pe Putin de cleptomanie istorică

Președintele Petro Poroșenko a reacționat la scurt timp, observand că, în fața întregii Europe, Putin a încercat s-o fure pe kievleana Anna Iaroslavna.

Mai târziu, canalul de televiziune american CNN a atras atenția asupra campaniei pe Twitter declansata in Ucraina impotriva Rusiei pe acest subiect. De exemplu, contul oficial al Ucrainei a postat în rețeaua socială o fotografie cu un crâng de mesteceni, cu un mesaj care spunea că atunci când Anna Iaroslavna se mărita cu regele francez, unde este Moscova acum era doar o pădure.

Șeful Institutului Memoriei Naționale de la Kiev, istoricul Vladimir Viatrovici a explicat de ce presedintele rus Vladimir Putin a încercat să fure parte din istoria Cnezatului Kievean.

El a scris despre acest lucru pe Facebook: „Putin continuă tradiția obișnuita pentru imperialii rusi de însușire a trecutului altora“, – a spus Viatrovic.

„Istoria nu este doar o știința plictisitoare pentru unii, cu cronologii și încercări de stabilire a unor legături între evenimentele din trecut. De asemenea, este o importanta experiența cumulată a comunității, care ajută la evitarea greșelilor în viitor. Este un capital social și politic al acestei comunitati. Un capital care câștigă, se dezvolta, în el se investește sau …se fura. Exact asta a facut Putin“, – a scris directorul institutului.

Sursa: paginaderusia.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *