Iată ce poți face în mini-vacanța de 1 Iunie, dacă rămâi în Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De Ziua Internațională a Copiilor moldovenii se odihnesc, asta după ce Guvernul a decis ca ziua de 1 iunie să fie zi liberă.

Ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă și va fi recuperată într-o zi de sâmbătă, pe data de 24 iunie. O decizie în acest sens a fost luată la 24 mai de către Cabinetul de miniștri.

Autorităţile îşi propun prin această decizie să ofere părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie, declarată oficial în Republica Moldova Zi a ocrotirii copilului, în conformitate cu practica internațională.

De partea cealaltă, premierul Pavel Filip declara că „avem prea multe sărbători” și că este „împotriva zilelor de odihnă suplimentare, deoarece asta înseamnă bani pierduți din bugetul de stat”. „Totuși, acceptăm, adoptăm și ne odihnim”, a spus Filip.

Primăria municipiului Chişinău va organiza astăzi un şir de activităţii consacrate celor mici. Astfel, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, între orele 10.00 – 14.00, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, va organiza spectacole de divertisment pentru copii și concursuri de desene pe asfalt.

Programe interactive și de divertisment vor avea loc pe platourile din sectoarele municipiului Chișinău. Astfel, în sectorul Rîşcani – Parcul Rîşcani, programul va avea loc între orele 10.00 – 12.00, la Buiucani, pe strada Alba-Iulia copii se vor putea distra între orele 12.00 – 13.30.

Totodată, în centru la magazinul UNIC programul va începe la ora 11.30, iar la Ciocana – DETS Ciocana va fi organizat astăzi un program cu începere de la ora 10.00.

La Botanica, pe 1 iunie programul va avea loc cu începere de la ora 15.00 în Parcul „Valea Trandafirilor”.

De asemenea, Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului va organiza de 1 iunie diverse activități pentru copiii din centrele comunitare, precum: excursii la muzee și la Parcul „Dendrariu”, concursuri de poezie și de gazete de perete, jocuri distractive în aer liber, ore de lectură, activități cultural-artistice etc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...