9 recomandări de evenimente pentru prima zi din vara 2017, Ziua Copiilor – 1 iunie

01.tata-copil-concediu3
Foto: PC: opiniatimisoarei.ro

1 iunie este zi liberă pentru bugetari, iar cu acest prilej chiar și primăria organizează o serie de evenimente. Vedeți mai jos lista evenimentelor selectate de către echipa #diez.

#1. Evenimente organizate de către Primăria Chișinău

#2. Lumea Eroilor „Naturalis”

De Ziua Copiilor, pe 1 iunie 2017, sunteți așteptați cu premii și surprize în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.
În „Lumea Eroilor” fiecare copil obține puteri magice, câștigă competiții interesante și este premiat. Două alei ale parcului vor deveni parte a poveștii Naturalis. Detalii în eveniment.

#3. Festivalul Văcuțelor „Căsuța mea”

În anul 2017 tematica Festivalului Văcuțelor „Căsuța mea” este păstrarea tradițiilor moldovenești.
Pentru a crea o simbioză perfectă între tradiții, artă și lapte natural moldovenesc, se vor picta 10 văcuțe, în mărime reală, cu implicarea tinerilor pictori moldoveni.

Festivalului Văcuțelor „Căsuța mea” este organizat cu ocazia a 20 de ani de activitate a companiei Lapmol, producător de produse lactate din materie prime naturale. La 10:00, în Scuarul Catedralei, detalii pe Facebook.

#4. Lansare: Texte egoiste, de Gheorghe Erizanu

Joi, 1 iunie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumui Texte egoiste de Gheorghe Erizanu, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Em.Galaicu-Păun. Detalii pe #diez.

#5. Orașul și Culturile Lui cu Dinara Kanybek kyzy

Biblioteca noului format: o încercare de a regîndi funcția și sensul spațiului public

Prezentarea va fi dedicată experienței de reorganizare a bibliotecii municipale din orașul Bișkek. Un component important al proiectului a fost reinterpretarea sensurilor, valorilor precum și dimensiunii temporale a acestui proces complex. Proiectul de re-pornire a bibliotecii a devenit rezultatul aplicat al unei cercetări efectuate de echipa “Inițiative urbane” în anul 2014 și care a cuprins toată rețeaua de biblioteci municipale din oraș. În baza rezultatelor cercetării dar și avînd susținerea Sistemului centralizat de biblioteci care s-a implicat activ am inițiat un proces care a luat mai mult de doi ani. Și anume aceasta a constituit unul dintre factorii sucesului proiectului. Mult mai complex, dar și mai important a fost proiectul de reflecție colectiva – proiectul era orientat nu doar spre transformări spațiale ci și la conținutul bibliotecii. Întregul proces a fost deschis și accesibil la toate etapele, ceea ce a constituit o surpriză pentru orășeni – mulți nu au crezut în posibilitatea și oportunitatea participării. Aceasta a revelat cîteva atitudini ale orășenilor, mai ales în privința proiectării comune a mediului/spațiilor din oraș. De asemenea, pe exemplul acestui caz, va fi discutată și tema “interpretului” (în acest caz bibliotecarul). La 19:00, la Zpațiu, detalii în eveniment.

#6. Marș de 1 iunie: Taci și mănâncă!

Pe data de 1 iunie, la ora 10:00, sunteți invitați să vă alăturați marșului „Taci și mănâncă” împotriva inacțiunii statului, în asigurarea unei alimentații de calitate și tragerea la răspundere a celor care pun în pericol sănătatea copiilor.

Marșul va porni de la magazinul UNIC și va continua până la Guvern unde vom depune o petiție prin care vom solicita:
1. Asigurarea transparenței în dosarul intentat de către CNA cu privire la trucarea licitațiilor de achiziții de alimente pentru grădinițele din Chișinău
2. Amendarea legislației în vigoare în vederea asigurării drepturilor părinților de a monitoriza calitatea alimentației din instituțiile de învățământ
3. Implementarea unui meniu unic pentru toate instituțiile de învățământ preșcolar
4. Creșterea salariului bucătarilor până la salariul minim pe economie. Detalii pe #diez. 

#7. Wine Friendly: La vie en Rose

Sunteți invitați la o nouă serie de evenimente dedicate culturii de consum al vinului – ”Wine Friendly”, cu genericul ”La vie en rose!”. Campania este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Cunoscătorii și admiratorii vinurilor de calitate vor avea parte de degustări, ghidate de somelieri certificați, care vor prezenta vinurile albe și rose.

Vă așteptăm la data de 1 iunie, ora 19:00, în incinta localului Barbar pentru a asculta povestea vinurilor albe și rose alături de somelierul Maria Oprea. Detalii pe Facebook.

#8. Sfântul Funk (Funy Moon)

Funky Moon este formatul de petrecere cozy care adună la un loc lumea bună și creativă: ONGiști, artiști, marketeri, developeri, tineri antreprenori și mulți alții. Drinks, networking și tanțulki pe note de muzică sacră, direct de la Episcopul Colesnicov. 1 iunie, joi, 21:00, intrarea este liberă, detalii în eveniment.

#9. Wonder Woman la Cinema Patria

Înainte de a deveni Wonder Woman, Diana a fost prinţesa din Amazon, crescută într-un paradis izolat şi antrenată pentru a fi invincibilă în luptă. În momentul în care un pilot american se prăbuşeşte pe ţărmul insulei sale şi o avertizează că urmează să izbucnească un război care va zdruncina lumea, Diana decide să renunţe la liniştea căminului său, convinsă că intervenţia ei poate opri ameninţarea. Luptând alături de omenire într-un război menit să oprească toate războaiele, Diana îşi va descoperi marile puteri şi adevăratul său destin. Detalii pe pagina oficială

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente