09:26:17 24.04.2024
Stiri

Sturza APLAUDĂ CURAJUL lui Plahotniuc, dar spune că tot „PION” rămâne și că nu e bine să-l UMILEASCĂ pe Vladimir Putin

Politică 31.05.2017 21:17 Vizualizări6510 Autor: Ziarul National
Sturza APLAUDĂ CURAJUL lui Plahotniuc, dar spune că tot „PION” rămâne și că nu e bine să-l UMILEASCĂ pe Vladimir Putin


„Bucuria „pionului” care s-a crezut „nebun”. Moldovenii se complac crezând că joacă pe tabla mare a șahului geopolitic. Se cred cel puțin „nebuni”, dar în realitate tot „pioni” rămân. Zilele acestea Chișinăul a surprins lumea cu câteva mișcări în egală măsura curajoase, dar și controversate. Mulți „prieteni”, dar și „analiști” au aplaudat. Un fel de combinație din trei degete arătata de domnul Plahotniuc lui Putin. Aplaud și eu curajul. Nu și consecințele”. Așa a comentat fostul premier Ion Sturza decizia Chișinăului de a declara persona non grata cinci diplomați ruși.

Potrivit sursei citate, Vlad Plahotniuc ar trebui să fie mai elegant atunci când vrea să lupte cu Kremlinul.

„Dacă dorești „să te ei” de Putin, atunci poți să o faci mult mai elegant. Așa cum o fac liderii europeni. Putin poate fi combătut, contrazis, criticat, dar nu și umilit. Pentru cei care înțeleg cum stau lucrurile, evident că nu contează cazul (expulzarea). Dar mai cu seama cine și în ce circumstanțe a făcut-o. Și ce interese personale a avut. Va riposta dur și disproporțional, ca și în Ucraina, să nu avem iluzii”, a precizat Sturza.

În același context, fostul premier spune că pe oamenii simplii nu-i interesează că cinci diplomați ruși au fost expulzați de autoritățile de la Chișinău, iar acest lucru se face pentru ca să fie sustrasă atenția de la problemele reale.

„Cât de importante sunt pentru oamenii simpli „inițiativele” externe ale guvernanților? Cât de relevante sunt apelurile bombastice către „partenerii de dezvoltare”? Sau poate revenim la agenda cetățenilor. E vorba de pensii, salarii, asistență socială, locuri de muncă bine plătite, educație, sănătate, infrastructură, aprovizionare cu apă, gaze, energie, investiții, lege și ordine... Când am discutat despre toate acestea ultima dată? Nu, noi ne deprindem cu „drogul” justiției televizate și necazul cuiva în fiecare zi de vineri. Să nu ne miram când într-o zi ne vom vedea propriul profil pe ecranul azuriu... Caci „el” nu are tihna, se gândește la tine! Îmi pare rău de decidenții politicii externe: președintele, premierul, ministrul de externe. Ei află de „deciziile luate” din presă... Am mai trăit asemenea timpuri… Cu alt „tătic”...Voronin”, a conchis Ion Sturza.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md