PSG face transferul verii; Sumă uriașă pentru Aubameyang

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Paris St. Germain este aproape de a da prima mare lovitură a perioadei de transferuri, în tentativa de a-şi recupera supremaţia în Ligue 1, pierdută în faţa celor de la AS Monaco.

Potrivit Yahoo Franţa, vicecampioana Franţei şi Borussia Dortmund au ajuns la un acord pentru transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang, în schimbul sumei de 70 de milioane de euro.

Deocamdată, atacantul nu a ajuns la o înţelegere cu PSG. Sursa citată precizează că discuţiile se poartă în jurul salariului, 10 milioane de euro pe sezon, şi a primei de instalare, care ar trebui să fie de 6 milioane.

Aubameyang, care va împlini 28 de ani în iunie, mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2020, însă şi-a strâns deja lucrurile şi le-a transmis conducătorilor clubului german că își dorește să plece în această vară, după ce a câștigat titlul golgheter în Bundesliga, cu 31 de goluri, și a cucerit Cupa Germaniei cu actuala sa echipă.

Crescut de AC Milan, gabonezul a fost împrumutat, pe rând, la Dijon, Lille, Monaco și St-Etienne, fiind apoi cedat definitiv, în 2012, la ultimul club menționat, pentru doar 1,8 milioane de euro.

Odată transferat la ”verzi”, gabonezul a explodat practic, iar golurile marcate i-au determinat pe cei de la Borussia Dortmund să-l cumpere în 2013, cu 13 milioane de euro, după finala Ligii Campionilor, pierdută în fața lui Bayern, pe Wembley.

Pentru a-l înlocui, Dortmund ar fi interesată să-l achiziționeze pe Max Kruse de la Werder Bremen.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...