(foto) Scoasă la vânzare din 2015, centrul auto Elita-5 încă își caută cumpărător. Banca mai cedează 2 milioane de euro

Elita 5

Vă mai amintiți de centrul auto Elita-5? În 2015, unul dintre cele mai mari comercianţi de automobile din Moldova, compania Elita-5-AUTO, a intrat în insolvență, Motivul a fost incapacitatea de a rambursa creditele de circa 100 milioane de lei, contractate cu MOLDINDCONBANK.

În mai 2015, banca a pus la vânzare compania, care este situat pe bulevardul Dacia la ieșire din Capitală. Întreg complexul este amplasat pe o suprafaţă de pământ de 1,1 hectare, lângă ansamblul de clădiri Porţile Oraşului. Întreaga suprafaţă a construcţiilor de pe acest teren este de 6.896 de metri pătraţi. Printre acestea se numără săli demonstrative, show-room-uri, ateliere, service-uri auto, depozite, o cantină, etc.

Show-room-ul ITALAUTO este compus dintr-o sală demonstrativă care poate adăposti 20 de maşini, o altă sală în care se pot explora 70 de maşini, o zonă service cu 11 piste de primire a maşinilor, o spălătorie.

Întreg complexul este dotat cu instalaţii, dispozitive moderne şi corespunde tuturor cerinţelor şi standardelor actuale. În cazul în care se va găsi un nou proprietar, acesta va putea pune la dispoziţia clienţilor maşini noi sau second-hand, accesorii auto, deservire tehnică (în perioada de garanţie sau după aceasta), reparaţia componentelor electronice ale maşinilor, vopsire, etc.

Suma de bani cerută pentru acest complex în 2016 era de 6 milioane de euro, în prezent, în 2017 banca a mai cedat și cere 4 milioane de euro cu posibilitatea de a mai negocia prețul.

Amintim că, holdingul Elita-5-AUTO activează pe piaţa Moldovei din 1993. Afacerea de bază iniţială a constituit-o comerţul cu amănuntul cu produse petroliere şi construcţiile.  În prezent Elita-5-AUTO dezvoltă deja peste 18 direcţii de activitate.

Centrul Elita-5-Auto a fost parte a holding-ului ELITA5 GROUP, iar construcția complexului a fost finisată în anul 2004. În ianuarie 2009 a avut loc deschiderea reprezentanţei Mitsubishi Motors, dotată pe atunci cu cele mai noi tehnologii şi cu o mini-uzină auto, acolo unde puteau fi deservite 40 de automobile concomitent.

Elita1

Elita2

Elita3

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente