17:22:46 25.04.2024
Stiri

Rusia EXPULZEAZĂ cinci diplomați moldoveni. Dodon ia APĂRAREA „partenerului strategic”

Politică 31.05.2017 17:20 Vizualizări3632 Autor: Ziarul National
Rusia EXPULZEAZĂ cinci diplomați moldoveni. Dodon ia APĂRAREA „partenerului strategic”


Cinci diplomați moldoveni urmează să fie expulzați din Rusia în următoarele 72 de ore. O decizie în acest sens a fost luată în urmă cu puțin timp de Ministerul Afacerilor Externe din Rusia.

Potrivit autorităţilor de la Moscova, nota informativă a fost transmisă consilierului Ambasadei R. Moldova în Federaţia Rusă.

Citește și: VIDEO // Cine sunt diplomații ruși EXPULZAȚI de autoritățile de la Chișinău. Decizia a fost luată în baza informațiilor SERVICIILOR speciale din Moldova

Președintele Igor Dodon, aflat la Sankt Petersburg, crede că autoritățile de la Chișinău se fac vinovate de tensionarea relațiilor între cele două țări.

Citește și: Premierul Filip anunță motivele pentru care cei cinci diplomați ruși au fost declarați persona NON GRATA în R. Moldova: „Elemente foarte clare”

„Este un răspuns simetric. În cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, niciodată nu s-a întâmplat să avem o asemenea situație. Relațiile între R. Moldova și Rusia sunt pe muchie de cuțit. Această situație se datorează Guvernului de la Chișinău și majorității parlamentare. Aceste decizii incompetente nu au fost luate în folosul poporului, ci în interesul Occidentului. Zilele următoare voi avea întrevederi cu responsabili din conducerea Federației Ruse. Sper că nu vor fi luate și alte măsuri în domeniul economic sau social. Dar acest lucru depinde doar de Chișinău. Dacă Guvernul va continua să tensioneze relațiile moldo-ruse, să provoace partenerul nostru strategic, atunci un cuvânt greu de spus îl va avea poporul R. Moldova”, a amenințat Dodon.

Amintim că, acum două, zile Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a decis să expulzeze cinci diplomați ruși din R. Moldova. Decizia a fost luată în baza informațiilor oferite de serviciile speciale din țara noastră.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md