Deputații și-au luat liber de „Ziua Copiilor”, dar vor reveni în Parlament vineri. Unii dintre ei vor dona sânge

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputații și-au luat liber mâine, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copiilor, dar se vor întruni în ședință plenară vineri, 2 iunie. Tot atunci, la propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, deputații vor dona sânge pentru copiii aflați în dificultate. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Biroului permanent de astăzi care a aprobat și ordinea de zi a ședinței.

Astfel, în ordinea de zi se propune includerea mai multor proiecte de lege elaborate de Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității UTA Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al unității teritorial autonome Găgăuzia. Amintim că grupul de lucru a fost creat la 20 noiembrie 2015.

Deputații vor examina proiectul de lege pentru modificarea și completarea anexelor 3 și 5 la legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017, proiectul privind completarea legii cu privire la secretul de stat, precum și modificarea articolului 31 din legea cu privire la ipotecă.

Tot astăzi, Biroul permanent a dat curs propunerii Președintelui Parlamentului Andrian Candu ca, vineri, 2 iunie, deputații să doneze sânge pentru copiii aflați în dificultate. Acțiunea este organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, cu suportul Centrului național de transfuzie a sângelui.

Amintim că, în iunie, se desfășoară, tradițional, decada donatorilor. Potrivit medicilor, o donație de sânge poate salva până la 3 vieți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...