Bucurie pentru elevi! Începe vacanța de vară: Iată recomandările Poliției pentru o vacanță sigură

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În scopul desfășurării în siguranță a evenimenetelor dedicate „Ultimului Sunet” și activităților organizate în acest sens, astăzi angajații Poliției Naționale au asigurat și menţinut ordinea și securitatea publică, dar și fluidizarea traficului rutier în cele peste 1.280 de instituţii de învăţământ preuniversitar din țară.

Începând de mâine, elevii se vor afla în vacanța de vară. În acest context, Poliția atrage atenția părinților asupra măsurilor de prevenire şi asigurare a protecţiei copiilor în comunitate, în perioada vacanţei.

Pentru a preîntâmpina orice eveniment negativ, Poliția recomandă părinţilor: să nu lase fără supraveghere copiii; să supravegheze ce activităţi desfăşoară copiii pe reţelele de socializare, cu cine comunică, ce site-uri accesează şi utilizează; să informeze copiii ce să facă în caz că se rătăcesc și să cunoască: numele complet al părinților, numărul de telefon al acestora, precum și adresa unde locuiesc.

De asemenea, oamenii legii îndeamnă părinții să le explice copiilor potențialele riscuri la care se pot supune și măsurile de prevenire ale acestora, precum: să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament dubios; să fie prudenți cu persoanele recent cunoscute sau cunoscute întâmplător; să nu primească cadouri sau bunuri de la persoane necunoscute; să se joace în locurile special amenajate și nu pe carosabil sau în apropiere de acesta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...