06:47:48 29.03.2024
Stiri

Grozavu, despre IMPLICAREA lui Chirtoacă în schema parcărilor cu plată din Chișinău: „Oamenii au uneori slăbiciuni”

Anticorupție 31.05.2017 16:00 Vizualizări4079 Autor: Ziarul National
Grozavu, despre IMPLICAREA lui Chirtoacă în schema parcărilor cu plată din Chișinău: „Oamenii au uneori slăbiciuni” Diez


Viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, cercetat în dosarul parcărilor cu plată, susţine că nu are nicio vină și afirmă că şi-a pus semnătura pe contractul cu firma care urma să gestioneze parcările în următorii 25 de ani la îndemnul lui Dorin Chirtcoacă.

Grozavu adaugă faptul că nici nu a citit atunci contractul și s-a bazat pe angajații Primăriei care l-au avizat.

„Nu sunt jurist de profesie. Dacă este semnarea solemnă, vedeţi pe cineva să citească un contract? Serviciile abilitate trebuie să pregătească acest dosar din timp, se semnează şi apoi se aprobă de organul deliberativ”, spune viceprimarul, citat de TVR Moldova.

Potrivit lui Grozavu, contractul cu firma care urma să amenajeze parcările cu plată în Chişinău ar fi fost avizat de toate părţile, inclusiv de primarul general.

„Asemenea decizii nu puteau fi adoptate de mine personal. Eu am pus semnătura şi asta a fost partea solemnă pe 3 decembrie, iar pe 10 decembrie a fost şedinţa CMC, unde a fost introdusă pe ordinea de zi problema de aprobare a acestui contract. Nu eu adopt asemenea decizii şi nu am adoptat. Certificatul era avizat de toate părţile şi era pasibil pentru semnare. Primarul a confirmat că totul este în regulă. Toţi ştiau despre contractul respectiv. Eu am citit pe data de 25 aprilie prevederile contractului. Dacă vorbim despre contract, nu este chiar atât de rău, dar dacă vorbim de prejudicii, în caz de reziliere, acolo nu e bine”, adaugă funcţionarul.

Întrebat dacă Dorin Chirtoacă i-a cerut să semneze contractul, Grozavu spune: „În sensul că să fie o dispoziţie scrisă, nu. Dar din discuţii, da. Nu am semnat şi nu puteam să-l semnez singur. Dacă semnam fără să cunoască toţi, a doua zi avea să se afle”.

Grozavu susţine că nu comentează declaraţiile primarului Dorin Chirtoacă privind faptul că acesta din urmă nu ştia de contractul semnat: „Eu vă invit să ridicaţi stenograma din 23 iunie 2014 a şedinţei operative a Primăriei, o să vedeţi. El s-a referit la certificat şi autorizaţie de construcţie. Eu am văzut acea companie de trei ori, în 2014 când au venit să prezinte, apoi la şedinţa solemnă şi pe 10 decembrie seara, după şedinţa CMC”.

Viceprimarul s-a arătat neîncrezător în faptul că Dorin Chirtoacă afirmă că nu are nicio atribuţie cu respectivul contract. „Aş vrea să admit că nu are nimic, dar nu ştiu. Oamenii uneori au unele slăbiciuni.. dar eu nu ştiu. Totuşi este o schemă. Eu am avut un rol mai mult decât formal. O să vedeţi asta”.

Întrebat dacă ar fi gata să-şi asume interimatul Primăriei Chişinău, Grozavu a lăsat să se înţeleagă că da. „Este legal din punctul de vedere al acestei proceduri. Nu sunt impedimente din partea CMC. Eu aş fi gata să preiau funcţia. Mi-aş asuma responsabilitatea să încerc să redresez situaţia în oraş”, afirmă Grozavu.

Citiți continuarea AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md