22:03:28 16.04.2024
Stiri

Liberalii care au plecat din Guvern, ÎNLOCUIȚI: Un fost viceministru din perioada comuniștilor REVINE la Educație

Politică 31.05.2017 15:17 Vizualizări3601 Autor: Ziarul National
Liberalii care au plecat din Guvern, ÎNLOCUIȚI: Un fost viceministru din perioada comuniștilor REVINE la Educație Unimedia
Lilia Pogolșa


Guvernul a acceptat, astăzi, cererile de demisie din funcțiile de viceminiștri, directori de agenții și servicii guvernamentale ale reprezentanților Partidului Liberal, care s-a retras de la guvernare la finele săptămânii trecute.

Printre aceștia se numără viceminiștrii Educației, Cristina Boaghe și Vasile Marina, ai Mediului, Igor Talmazan și Victor Morgoci, al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Rapcea, directorul AGEPI, Octavian Apostol, al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Mihai Roibu, al Agenției pentru Rezerve Materiale, Nicolae Hâncu, al „Moldsilva”, Ion Cebanu etc.

Treburile Ministerului Mediului vor fi preluate de Ion Apostol, care a mai deținut anterior această funcție, iar la Ministerul Educației revine fosta viceministră Lilia Pogolșa de pe timpul guvernării comuniste. Presa de la acea vreme a scris despre un roman de dragoste între ea și șeful ei de atunci, ministrul Gheorghe Sima. În ultima perioadă, Pogolșa a fost șefă a Institutului de Științe ale Educației.

Viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a fost numit Anatol Usatîi, și el fost viceministru la același minister.

Locul lui Apostol de la AGEPI a fost luat de Lilia Bolocan care a mai deținut această funcție în perioada 2009 - 2015 din partea PLDM.

La Agenția pentru Rezerve Materiale a fost numit director Vitalie Bârsan, iar la cea de Geologie și Resurse Naturale - Adrian Cazan.

Premierul Pavel Filip a declarat că acum „nu are rost” să fie numiți noi miniștri, întrucât în viitorul apropiat urmează a fi aprobată noua structură a Executivului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md