Vladimir Putin respinge acuzaţiile privind implicarea Rusiei în campania electorală din SUA: Este o „ficțiune” a democraţilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele rus Vladimir Putin a respins acuzaţiile privind implicarea Rusiei în campania electorală de anul trecut pentru preşedinţia Statelor Unite şi consideră că a fost vorba despre o „ficţiune” a democraţilor, menită să găsească scuze pentru înfrângerea lor, relatează site-ul Reuters.

Într-un interviul pentru cotidianul francez Le Figaro, Putin a reafirmat respingerea puternică a implicării Rusiei în spargerea adreselor de e-mail ale Comitetului Naţional Democrat, acţiune care a generat dezvăluiri în legătură cu candidatul la preşedinţie Hillary Clinton.

Afirmaţiile privind interferenţele Rusiei au fost generate din „dorinţa celor care au pierdut alegerile din SUA să-şi îmbunătăţească poziţia”, a declarat Putin în interviul dat publicităţii marţi.

„Aceşti oameni vor să-şi explice şi să le dovedească altora că înfrângerea nu a avut nimic de-a face cu politica lor, că au făcut totul bine, dar cineva din exterior i-a păcălit. Nu e aşa. Pur şi simplu au pierdut şi trebuie să recunoască acest lucru. Oamenii care au pierdut alegerile urăsc să recunoască faptul că au pierdut pentru că persoana care a câştigat a fost mai aproape de popor şi a avut o mai bună înţelegere a ceea ce oamenii doreau”, a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Moscova susţine că speranţele ţării sale privind relaţii bilaterale mai bune în mandatul Trump au fost spulberate de investigaţiile Congresului american şi ale FBI privind legăturile campaniei prezidenţiale cu Rusia.

Vladimir Putin a argumentat că o încercare de influenţare a votului american nu ar avea niciun sens pentru Rusia, pentru că preşedintele SUA nu poate modifica unilateral politicile ţării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...