Lista noilor viceminiștri și a directorilor de agenții numiți în urma demisiilor funcționarilor PL

foto-_j0a8917-e1453965813170
Foto: independent.md

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, au fost numiți noi viceminiștri și directori de agenții la instituțiile în care se aflau funcționari ai Partidului Liberal. Decizia vine după ce partidul a decis să părăsească coaliția de guvernare în semn de protest față de arestarea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

După decizia politică a Partidului Liberal, vom avea mai multe subiecte ce țin de demisii și numiri. Am avut o colaborare bună cu colegii miniștri și viceminiștri ai PL. Vreau să le mulțumesc. Avem încă mult de muncit, așa că trebuie să facem față acestor lucruri”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip în deschiderea ședinței.

Premierul a susținut că nu este necesară numirea unor miniștri noi în cele rămase fără conducere, deoarece reforma Guvernului este pe ultima sută de metri: „Cred că într-o săptămână vom aproba noua lege, după care vom cere suportul colegilor din Parlament. Imediat după ce va intra în vigoare această lege, voi merge în Parlament și voi prezenta noua structură și componență a Guvernului”.

Schimbările decise astăzi în componența Guvernului:

Ministerul Mediului

Eliberarea viceminiștrilor Igor Talmazan și Victor Margoci. Funcția de viceministru a fost preluată de Ion Apostol.

Ministerul Transporturilor

În urma eliberării viceministrului Vitalie Rapcea, a fost numit Anatol Usatîi.

Ministerul Educației

Viceministra Cristina Boaghi și viceministrul Vasile Marina au fost eliberați. În schimb, a fost numită în funcția de viceministră – Lilia Pogolșa.

Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale

A fost eliberat din funcție Andrei Juraveli. În locul acestuia a fost propus Adrian Cazacu.

Agenția Moldsilva

Directorul Ion Cebanu și vicedirectorul Mihai Pașcovschi au fost eliberați.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat

A fost eliberat Mihai Roibu.

Agenția Rezerve Materiale

Nicolae Hîncu a fost eliberat. Noul director a fost numit Vitalie Bîrsan.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală

A fost eliberat din funcție Octavian Apostol, iar noua directoare este Lilia Bolocan.

Amintim că PL a anunțat că părăsește majoritatea parlamentară. „Chipurile se luptă cu corupția, dar de fapt se luptă cu PL, se luptă pentru a compromite acest partid. N-a furat miliardul, n-a violat pe nimeni, n-a omorât pe nimeni. De ce a fost reținut primarul? Noi am fost blamați de oameni, inclusiv de cei care ne-au votat. Am mers peste aceasta pentru a nu admite alegeri anticipate și a nu admite la putere partidele ruse”, a declarat Mihai Ghimpu. Arestarea lui Dorin Chirtoacă e fără temei juridice”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ieri, viceprimarul Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu și urmează să fie cercetat penal sub control judiciar. În acest context, conducerea primăriei va fi asigurată temporar de viceprimar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente