Sclavie în secolul XXI: Proprietarul unei ferme din Orhei exploata forțat mai mulți muncitori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Proprietarul unei ferme de animale din apropierea raionului Orhei este suspectat de trafic de fiinţe umane, acesta fiind reținut pe un termen de 72 de ore.

Oamenii legii au stabilit că bărbatul de 45 de ani, domiciliat în raionul Orhei este proprietarul unei ferme de vite și a unei stâne de oi. Bănuitul, urmărind scopul exploatării forţate prin muncă prin înșelăciune, sub pretextul angajării la un loc de muncă bine plătit, profită de vulnerabilitatea victimelor, astfel, în perioada anilor 2015 până în prezent a recrutat, transportat şi adăpostit mai multe persoane, dintre care fac parte şi minori.

Fermierul a exploatat forţat, victimele la diverse lucrări legate de îngrijirea animalelor pe teritoriul fermei, activitatea căreia o gestiona, fără a le achita salariile promise iniţial, sub pretextul existenței unor datorii neachitate de către victime. Aceștia, locuiau pe teritoriul aceleiaşi ferme în condiţii inumane.

Totodată, la 12 aprilie curent, una dintre victime a plecat de la fermă din cauza că nu i-a fost achitat salariul conform înțelegerii și totodată condițiile de lucru și de trai nu corespondeau cu cele promise. După câteva zile, proprietarul fermei a depistat locul de trai a victimei, ulterior, cu forța a adus-o înapoi la fermă.

Oamenii legii au efectuat percehiziţii la domiciliul suspectului şi în automobilul acestuia, precum şi la ferma situată în apropierea raionului Orhei, unde au fost depistate şi ridicate: carnete cu notiţe privind evidenţa muncii efectuată ani la rând de către potenţialele victime şi venitul obţinut de către suspect, telefoane mobile ale acestora şi alte obiecte ce au importanţă pentru cauza penală.

Totodată, în cadrul percheziţiei pe teritoriul fermei de animale au fost depistate trei potenţiale victime, precum şi un copil minor.

În acest caz, a fost iniţiată o cauză penală, iar suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. Poliţia continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării a altor persoane, care ar fi fost recrutate forţat la muncă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...