Activitate alternativă de 1 iunie: La Chișinău, ziua copiilor va fi marcată și printr-un marș social

18765859_1141370949302279_4984937542891829769_n

PAS Youth și Organizația de Femei a PAS organizează o activitatea alternativă de Ziua copiilor. Pe 1 iunie, ei vă invită începând cu ora 10:00 la un marș intitulat sugestiv: „Taci și mănâncă”. Acesta are scopul de a readuce în vizorul public problemele care afectează copiii din Republica Moldova.

„Ziua Internațională a Copiilor este mai mult decât o sărbătoare a copilăriei – este o ocazie de a readuce în vizorul public problemele care afectează copiii din Republica Moldova. Asigurarea unei alimentații sănătoase în grădinițe și școli este o obligație a statului pe care autoritățile publice par să nu fie capabile să o realizeze”, scriu organizatorii în descrierea evenimentului .

Marșul „Taci și mănâncă” este orientat împotriva inacțiunii statului, în asigurarea unei alimentații de calitate și tragerea la răspundere a celor care pun în pericol sănătatea copiilor.

Marșul va porni de la magazinul UNIC și va continua până la Guvern unde participanții vor depune o petiție prin care vor solicita:

# Asigurarea transparenței în dosarul intentat de către CNA cu privire la trucarea licitațiilor de achiziții de alimente pentru grădinițele din Chișinău;

# Amendarea legislației în vigoare în vederea asigurării drepturilor părinților de a monitoriza calitatea alimentației din instituțiile de învățământ;

# Implementarea unui meniu unic pentru toate instituțiile de învățământ preșcolar;

# Creșterea salariului bucătarilor până la salariul minim pe economie.

Urmăriți evenimentul și pe pagina acestuia de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente