Peste 3.000 de vizitatori la Parlament în primele cinci luni ale anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De la începutul anului curent, Parlamentul a primit în vizită peste 125 de grupuri de vizitatori, iar numărul acestora a depășit cifra de 3.000.  Printre oaspeți ai Parlamentului au fost atât înalți oficiali, cât și simpli cetățeni care doresc să afle mai multe informații despre Legislativ.

Astfel, pe 30 mai, proaspeții absolvenți ai grădiniței din comuna Trebujeni, r.Orhei, au venit în excursie la Parlament cu parinții săi, având posibilitatea de a asista la turul făcut de președintele Parlamentului Andrian Candu pentru Secretarul General al CoE, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

De asemenea, elevii Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău au pășit pentru prima dată pragul Legislativului, însoțiți de profesoara lor, Stela Baltag. Tinerii de la Liceul Teoretic „D.Cantemir” au avut o excursie ghidată prin sediul Parlamentului, luând cunoștință de istoria și activitatea instituției. Iar elevii Liceului „Mihai Eminescu” din mun. Bălți, aflați într-o vizită de informare au discutat cu deputatul Ștefan Vlas, care le-a povestit copiilor despre experiența proprie și despre responsabilitățile unui deputat în Parlament.

Începând cu anul 2014, peste 16 mii de vizitatori au beneficiat de excursii ghidate în sediul Parlamentului Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...