Mihail Gofman dezvăluie cine va fi următorul politician sacrificat în dosarul „Jaful secolului”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenire și Combatere al Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman a avut prima şedinţă de judecată în procesul său împotriva CNA, care a fost iniţiat în februarie 2016 în legătură cu inacţiunile Centrului privind informaţiile despre devalizarea sistemului bancar. În context, fostul oficial dezvăluie și numele urătorului politician care va fi „sacrificat”.

„Pe data de 24 mai a fost ședința de judecată referitor la “judecata secolului” între Gofman Mihail vs Centrul Național Anticorupție, inițiat încă în februarie 2016, motivul fiind neluarea măsurilor corespunzătoare de către conducerea CNA referitor la așa numitul caz “furtul secolului” sau “furtul miliardului”. Conducerea CNA a primit toată informația și documentația necesară la tot ceea ce s-a întâmplat și urma să se întâmple referitor la devalizarea sistemului bancar și furtul rezervelor valutare ale țării, însă nu a întreprins nimic. Din contra, a mușamalizat totul. Este și corespondența CNA, prin care la solicitările mele, sunt informat precum că așa documente nu există, nu au fost și în genere sunt niște invenții de ale mele. Vă dați seama, eu fiind la acel moment șef-adjunct al Serviciului Prevenire și Combatere al Spălării Banilor din cadrul CNA și membru al Grupului de lucru secret format prin dispoziția Prim-ministrului Iurie Leancă din 12.08.2013 și solicitarea Procuraturii Generale nr. 202s din 08.08.2013, am inventat ceva. Ce nu s-a adeverit?”, anunță Gofman.

În context, fostul angajat al CNA spune că cererea sa a fost respinsă de Curtea de Apel fără eliberarea unei decizii motivate. „Asta se datorează dezvăluirilor detaliate recente a schemelor cum a fost pregătită, coordonată și sincronizată în cele mai mici detalii operațiunea “jaful secolului” cu implicarea peste a 160 de persoane din anturajul “Il Coordonatore” (Vlad Plahotniuc – n.r.)”, mai anunță Gofman.

În opinia fostului angajat CNA, următorul politician care va ajunge în vizorul organelor de drept, în cadrul acestui dosar, va fi fostul premier Iurie Leancă.

„Reiterez încă odată că, fostul simplu prim-ministru Iurie Leancă este următorul, fiindcă datorită acțiunilor acestui individ, a fost punctul de reper de bază a Diversiunii contra Republicii Moldova”, se mai arată în mesajul fostului angajat CNA Mihail Gofman.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...