Irina Vlah regretă expulzarea diplomaţilor ruşi: Relațiile moldo-ruse vor avea de suferit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Başcanul autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, s-a arătat indignată de decizia Chişinăului de a declara cinci diplomaţi ruşi persona non grata. În opinia acesteia, decizia autorităților de la Chișinău va duce la tensionarea relaţiilor moldo-ruse.

Guvernatorul Găgăuziei este de părere că expulzarea a cinci diplomați ruși din Republica Moldova va duce la tensionarea relațiilor dintre cele două țări și va diminua schimbările pozitive politice şi economice.

Totodată, Vlah anunță că își va apăra poziţia, în calitate de membru, la Consiliului Suprem de Securitate, ce va avea loc pe 6 iunie.

„Locuitorii Găgăuziei, la fel ca majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, văd în Federaţia Rusă un partener strategic şi îşi doresc îmbunătăţirea relaţiilor prieteneşti cu poporul multinaţional rus”, a scris Vlah pe o rețea de socializare.

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni, 29 mai, persona non grata de către autorităţile de la Chişinău. Deocamdată, oficialii nu vor să dea nume, iar prim-ministrul Pavel Filip spune că identitatea acestora este secretă, conform protocolului.

După anunțul privind expulzarea oficialilor ruși, șeful statului Igor Dodon a decis să convoace Consiliul de Securitate, exprimându-și dezacordul față de decizia autorităților.

De partea cealaltă, autoritățile ruse au spus că vor veni cu un răspuns „dur” în adresa Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...