Lista celor mai populare festivaluri ale verii 2017 din Moldova. Tu la care vrei să mergi?

wildfox-couture-2014-summer-womens-fashion-looks-royal-romance-denim-jeans-cutoffs-shorts-dress-ruffles-pajamas-sleepwear-flowers-stripes-knit-boho-17x
Foto: pinterest.com

La cât de multe festivaluri vor fi în Moldova vara aceasta, este practic imposibil să nu ajungi cel puțin la unul. Noi am făcut o selecție a celor mai populare, deși lista poate continua, și le-am adunat într-un articol ca să le alegi pe cele care-ți plac cel mai mult și să nu le ratezi.

#1. Festivalul Culturii Japoneze BUNKASAI

Deja a devenit o tradiție ca la fiecare început de vară să particiăm la o nouă ediție a Festivalului Culturii Japoneze „BUNKASAI – Spiritul Japoniei”. Mica Japonie se mută pentru două zile în Chișinău și aduce cu sine oaspeți și multe activități distractive din Țara Soarelui Răsare. Cultura ceaiului, kimonoului și luptelor japoneze o poți descoperi în perioada 3-4 iunie la Fundația pentru relații moldo-japoneze. Află totul despre festival, aici.

#2. BBQ FEST

În perioada 2-4 iunie, participă la cel mai mare festival BBQ din țară. Vizitatorii vor mânca frigărui, mici, cîrnăţei, fripturi, aripioare și vor putea participa la concursuri și tombole. Și în acest an, cei prezenți se vor putea distra la cursa de porci, la shoul vedetelor, pe terenul de joacă pentru copii. Află tot ce te interesează despre eveniment aici.

#3. GIANT VELO FEST 2017

Festivalul sportiv GIANT Velo Fest 2017 se află în acest an la 2-a ediție. În program intră curse pentru copii, cursa MTB-amatori,  marșul ciclist, cursa circuit amatori și cursa circuit sportivi. Dacă ești pasionat de ciclism și vrei să participi, intră pe pagina de facebook al evenimentului.

#4. DescOPERĂ – Festival de Muzică Clasică în aer liber

Festivalul de Muzică Clasică în aer liber – DescOPERĂ revine cu o nouă ediție. În perioada 9-11 iunie, vino la Butuceni, Orheiul Vechi, să savurezi din atmosfera distinsă cu alți oamenii pasionați de muzica clasică. În cadrul evenimentului spectatorii vor descoperi frumusețea muzicii clasice într-un spațiu rural, amfiteatrul natural, care este parte a Rezervației Cultural Naturale „Orheiul Vechi” și asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă. Toate detaliile despre eveniment, le găsești pe pagina de facebook.

#5. FOSFOR Electro Music Festival 2017

FOSFOR este cel mai tînăr festival al muzicii electronice din Moldova, care promite un viitor de succes și planuri fantastice. În acest an se va desfășura la aerodromul Horești, care se află la 20 de km de Chișinău, iar intrarea este absolut gratuită! Doar o singură noapte, va răsuna cea mai energizantă muzică, iar în inima mulțumii va sta un aer tulburător de prospețime, care va ilumina de la o cantitate enormă de vopsea fosforescentă! Conceptul festivalului FOSFOR este bazat pe combinația dintre culorile expozive și magia muzicii, care descoperă în fiecare dintre noi acea lumină neobișnuită, pe care o purtăm în interior! Toate detaliile despre festival, le poți afla pe pagina de facebook.

#6. Chișinău Summer Fest 2017

Chișinău Summer Fest va avea loc în perioada 17-18 iunie, în Parcul Dendradiu, acolo unde inimile vor bate în unisor două zile alături de artiști care ne-au pustat faima peste mări și țări: Carla’s Dreams, Andrew Rayel, Dan Balan, Zdob si Zdub, Alternosfera, Formatia Tarmis, SunStroke Project si multi altii. Acolo te așteaptă kilowati grei de sunet, milioane de lumini, ecrane gigante, zone imense de picnic, arii de divertisment pentru toate vârstele, jocuri console & VR, suvenire, concursuri și multe premii. Toate detaliile, aici.

#7. Festivalurile „Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră”

Lansat în urmă cu 15 ani la inițiativa alianței franceze, festivalul „Nopțile Pianistice” se bucură de un succes și de o notorietate excelentă. Varietatea programului, talentul si renumele artistilor invitati, plaseaza aceasta manifestatie printre evenimentele majore de muzica clasica a anului în R. Moldova. Și anul acesta programul va fi unul variat, cu 4 concerte la Filarmonica Națională, la Muzeul Național de Arte și la Palatul Republicii. În cazul în care vrei să mergi să savurezi o seară de muzică clasică, află toate detaliile aici.

#8. Art-Labyrinth festival 2017

Festivalul Art-Labyrinth este o sărbătoare a artei și culturii alternative, dar și a unei conștiințe pure, scopul căreia este ca cei veniți să devină participanți și creatori și nu doar simpli spectatori. Astfel, participanții se pot bucura de diverse master class-uri, piese teatrale, cinema, muzică, body art, excursii, și multe altele, au savurat melodiile muzicienilor și maeștrilor din Moldova dar și alte țări. În acest an, evenimetul se va desfășura în perioada 3-9 iulie, la Ocnița.

#9. Cucuteni Festival 2017

Culorile naturii, arta ceramicii și spiritul antichității revin la Festivalul Cucuteni 2017! Festivalul, aflat la cea de-a treia ediție în acest an, te așteaptă cu picturi și obiecte din ceramică reproduse după cultura Cucuteni-Tripolie, în perioada 2-22 iulie în cadrul Cucuteni International Art Camp 2017. Toate detaliile, pe pagina oficială.

#10. GUSTAR

gustar

Festivalul Gustar, organizat anteiror în apropierea satului Furceni (2016) și Trebujeni, a devenit un eveniment cultural reprezentativ pentru Republica Moldova, fiind unul dintre puținele evenimente muzicale autohtone care a reușit performanța de a aduce în cele 6 ediții anterioare zeci de artiști internaționali și o audiență de aproximativ 10.000 – 15.000 de spectatori la fiecare din ele. În acesta an, locația festivalului încă nu este cunoscută, însă se știe că se va desfășura în perioada 18-20 august.

#11. Festivalul „Bucurie în Mișcare”

buc

Pentru că a avut un succes răsunător la prima ediție, Asociația 11even din România, alături de AVI-Moldova, cu susținerea companiei Kaufland, anunță cea de-a doua ediție a Festivalului „Bucurie în Mișcare”, în special pentru toți cei care preferă un mod activ de viață. Ediția din acest an ia amploare și se va desfășura timp de trei săptămâni, în perioada 10-25 iunie 2017, în patru orașe alese să găzduiască cea mai amplă inițiativă de promovare a mișcării în masă din țara noastră. Mai multe detalii despre eveniment, află pe pagina de facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente