(VIDEO) Explozie puternică în Afganistan: Cel puțin 80 de morți și 350 de răniți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O explozie puternică a avut loc miercuri în capitala Afganistanului, Kabul, în apropierea ambasadelor străine şi a palatului prezidenţial, relatează BBC News.

BBC anunţă cel puţin 80 de morţi şi 350 de răniţi. Ambasada SUA spune că un dispozitiv exploziv improvizat pe un vehicul mare a fost detonat în partea de sud a zonei diplomatice.

Ambasada Franţei la Kabul a fost avariată, dar încă nu se ştie dacă sunt victime în rândul personalului. De asemenea, este neclar dacă sunt sau nu victime printre diplomaţii de la Ambasada Germaniei. Explozia s-a produs la o oră de vârf, în piaţa Zanbaq, iar zona era foarte aglomerată.

Locuinţele aflate la sute de metri distanţă au fost afectate de forţa exploziei. Mai mulţi oameni au fost transportaţi la spital cu răni grave, iar zona a fost închisă de către poliţie.

Potrivit autorităţilor americane, situaţia de securitate din Afganistan s-a înrăutăţit în ultima perioadă. La începutul acestei luni, cel puţin opt civili au fost ucişi într-un atac sinucigaş cu bombă asupra unui convoi NATO, în apropierea ambasadei SUA.

„Explozia cu maşină-capcană a avut loc lângă intrarea fortificată către Ambasada Germaniei, dar mai există clădiri şi birouri importante în apropiere. Este greu de spus care a fost ţinta exactă”, a declarat Basir Mujahid, un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul.

Potrivit informaţiilor preliminare, explozia ar fi fost cauzată de un atac cu maşină-capcană în piaţa Zanbaq, aflată în centrul oraşului Kabul. Din imaginile oferite din acea zonă se poate observa un nor mare de fum negru.

Menționăm că nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul cu bombă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...