SUA: Pentagonul a testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor intercontinentale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentagonul a testa cu succes marți interceptarea unei rachete balistice intercontinentale, un pas important în contextul amenințărilor din partea Coreei de Nord, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Missile Defense Agency (MDA), din subordinea Pentagonului a precizat într-un comunicat că a fost pentru prima dată când armata americană a reușit acest test asupra unei rachete intercontinentale.

Forțele americane au lansat o rachetă interceptoare de la Baza Vanderberg din California US Air Force, ce a interceptat cu succes o rachetă balistică intercontinentală țintă, lansată de la Reagan Test Site din Insulele Marshall, în Oceanul Pacific.

„Acest sistem este vital pentru apărarea țării noastre, iar testul demonstrează că avem un mijloc de descurajare capabil și credibil împotriva unei amenințări reale”, a declarat directorul MDA, viceamiralul Jim Syring, citat în document.

Testul balistic al americanilor este realizat în contextul în care testele balistice ale Coreei de Nord s-au înmulțit în ultima vreme, existând temeri că Phenianul ar putea ajunge să se doteze cu o rachetă nucleară intercontinentală capabilă să lovească SUA.

Citește și: SUA au început să aprovizioneze cu arme milițiile kurde din nordul Siriei

Cel mai recent test antirachetă al americanilor ce a fost un succes a fost în 2014, alte 3 verificări precedente fiind eșuate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...