Năstase s-a întâlnit cu Jagland: Ce au discutat cei doi despre justiție, procuratură și mass-media

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) Andrei Năstase a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, funcționarul european care a numit primul Republica Moldova drept un stat capturat.

În cadrul întrevederii cu oficialul european, Năstase a transmis convingerile sale privind eliberarea statului din „captivitatea oligarhică”, precum și modul în care instituțiile statului ar trebui eliberate de factorul politic.

„La întrevederea de astăzi am mulțumit Secretarului General al Consiliului Europei pentru diagnosticul chirurgical exact pus Republicii Moldova încă în august 2015, iar în septembrie peste 100 de mii de cetățeni am fost în stradă să ne apărăm țara de corupție și sărăcie. Am avut astăzi înțelegerea înaltului oficial european a faptului că e nevoie de intervenții chirurgicale de urgență în ce privește eliberarea din tentaculele cancerului oligarhic a justiției, a procuraturii, a tuturor instituțiilor de drept și de reglementare, a media și chiar a unei bune părți a societății civile”, anunță Andrei Năstase.

„Fără acestea este cu neputință să edifici un stat de drept, cu o economie funcțională generatoare de locuri de muncă suficiente și bine plătite, de servicii sociale și medicale, de educație și de siguranță personală și națională, așa încât cetățenii țării să fie mândri de țara lor și să revină la familiile, părinții și copiii lor.
Suntem în stare să obținem toate aceste lucruri pentru oameni, doar prin unitate, doar prin conjugare de eforturi interne și externe”, se mai arată în mesajul transmis de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Amintim că Jagland efectuează o vizită la Chișinăul, la invitația Guvernului. În cadrul unei întrevederi cu ministrul de Externe, Andrei Galbur, acesta a transmis că UE este cu ochii pe reformele de la Chișinău, în special în domeniul justiției și luptei împotriva corupției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...