Aproape 50 de mii de absolvenți de gimnaziu și liceu spun azi „La revedere, școală”

13267574_1102851926442941_1134461981_n
Foto: Fotografie simbol by tzeska/ Instagram

În toate școlile și liceele din țară, astăzi este ultima zi de școală din anul de învățământ 2016-2017, iar pentru mulți din ei este și ultima zi de gimnaziu și liceu.

Deși e ultima zi de școală, pentru absolvenți începe perioada de examene. Directorul Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, Anatol Topală, a specificat că examenele se vor desfășura în aceleași condiții ca și în anii precedenți. „Elevii vor susține examenele de bacalaureat sub supravegherea camerelor video. Totodată, pentru desfășurarea sesiunii au fost pregătite 93 de centre de BAC”, a spus Topală.

Conform unui Ordin al Agenției, elevii care studiază la profilul real vor susține examenele la limba și literatura română (alolingvii), limba de instruire, limba străină și matematica. Drept discipline școlare propuse spre alegere pentru proba de BAC la solicitare au fost înaintate: geografia, fizica, chimia, biologia, istoria românilor și universală, informatica și limba ucraineană/bulgară/găgăuză.

Elevii care studiază la profilul umanist vor susține examenele la limba și literatura română (alolingvii), limba de instruire, limba străină și istoria românilor și universală. Drept discipline școlare propuse spre alegere pentru proba de BAC la solicitare au fost înaintate: geografia, fizica, chimia, biologia, matematica și informatica.

Totodată, în document se precizează că primul examen îl vor susține alolingvii la limba și literatura română, cel de-al doilea examen va fi limba de instruire, cea de-a treia probă va fi susținută la matematică sau la istoria românilor și cea universală, în dependență de profilul studiat, și ultimul examen va fi la disciplina solicitată de elevi.

Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 2-20 iunie curent.

Conform orarului aprobat prin Ordinul Ministerului Educației nr. 824 din 24 septembrie 2016, examenele de absolvire a gimnaziului vor fi organizate în perioada 05-15 iunie 2017, iar probele la examenul de bacalaureat se vor desfășura în perioada 02-20 iunie 2017.

În sesiunea de examene 2017 vor participa peste 29.400 de elevi ai treptei gimnaziale. La sesiunea de bacalaureat 2017 s-au înscris circa 19.500 de candidați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente