Actualitate

187 de poliţişti, jandarmi şi pompieri au participat la exerciţiul antitero de la Gara de Nord

Autorităţile au vrut să testeze timpii de reacţie şi de intervenţie în cazul apariţiei unui dispozitiv exploziv improvizat în Gara de Nord din Capitală, tranzitată zilnic în medie de 9.000 de călători şi în care sosesc sau pleacă aproape 250 de trenuri în fiecare zi.

"La eveniment au participat în jur de 187 de forţe. A fost un exerciţiu organizat de Poliţia Română, dar am ales ca scenariul să fie puţin exagerat în sensul în care, în timp ce noi executam un exerciţiu, să se mai primească încă un apel astfel încât şi Serviciul Român de Informaţii să vină alături de noi în acest exerciţiu, pentru a testa şi colaborarea între instituţiile statului. Alături de Poliţia Română, la exerciţiu au fost şi jandarmi, pompieri, SRI, DIICOT, DGPI, au fost mai multe forţe implicate", a declarat, pentru MEDIAFAX, comisarul-şef Ramona Dabija, de la Centrul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Exerciţiul a fost unul reuşit, per ansamblu, în sensul în care timpii de reacţie preconizaţi au fost respectaţi.

"S-au respectat eaxct timpii pe care noi i-am preconizat, de reacţie. Mai avem foarte multe lucruri de îmbunătăţit, iar exerciţiul a fost filmat şi urmează să fie analizat de specialişti. La exerciţiu au participat şi monitori şi evaluatori care au punctat fiecare mod de intervenţie al poliţiştilor", a mai spus, pentru MEDIAFAX, comisarul-şef Ramona Dabija.

Pe timpul exerciţiului, circulaţia rutieră a fost restricţionată pe B-dul. Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord şi Calea Griviţei. De asemenea, accesul în Gara de Nord a fost restricţionat la intrarea ,,Coloane”, precum şi în interiorul acesteia, în zona dintre intrarea ,,Coloane” şi ,,Biroul Informaţii”, pe ambele culoare.

Gara de Nord este tranzitată, în medie, pe zi, de 9.000 de călători şi aproape 250 de trenuri.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *