Actualitate

Sute de kilograme de peşte de calitate îndoielnică, găsite de OPC într-o cherhana din Vama Veche

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi corespondentului MEDIAFAX, de reprezentanţii OPC Constanţa, în urma unui control la o cherhana din Vama Veche au fost găsite peste 550 de kilograme de peşte fără etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare din care să reiasă valabilitatea.

Totodată, au fost găsite şi aproape 300 de kilograme de peşte cu elemente de identificare în limba bulgară, dar şi zeci de kilograme de icre neconforme.

„Pe timpul verificarilor au fost găsite icre de crap preparate, 35,8 kg, păstrate în frigider fără să fie etichetate cu data preparării ca să se poată stabili prospeţimea acestora. (…), 24,8 kg peşte refrigerat şi 551 kg peşte congelat, fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilităţii minimale, produsele fiind potenţial periculoase. Peştele refrigerat era păstrat în zona bucătăriei în recipiente de plastic cu urme de gheaţă; 13 kg icre de crap crude şi sărate nu erau însoţite de etichete cu elemente de identificare şi caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilităţii minimale, fiind produs potenţial periculos”, se arată în comunicatul emis de OPC Constanţa.

O altă deficienţă constatată de inspectorii OPC a fost aceea că ultima dezinfecţie în cherhanaua din Vama Veche a fost efectuată în urmă cu aproape 3 ani, în 1 august 2014.

Ca urmare a deficienţelor constatate, inspectorii OPC au dispus interzicerea utilizării către public a celor 35,8 kilograme de icre preparate, precum şi a celor 575,8 kilograme de peşte congelat şi refrigerat. Aceeaşi măsură s-a dispus şi pentru cele 13 kilograme de icre de crap crude sărate.

În ceea ce priveşte cantitatea de 299 de kilograme de peşte etichetat în limba bulgară, inspectorii OPC Constanţa au oprit, temporar, utilizarea în cherhana.

Inspectorii OPC a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 18.000 lei pentru cherhanaua din Vama Veche şi a dispus remedierea situaţiei.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *