Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.05.2017

Aprobarea unei noi legi bancare, pe agenda priorităților Parlamentului

Aprobarea unei noi legi bancare, pe agenda priorităților Parlamentului

Parlamentul va continua să susțină consolidarea capacităților Băncii Naționale a Moldovei prin aprobarea legislației bancare orientate spre afirmarea unui sector bancar solid și competitiv în țara noastră.
 
Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Andrian Candu la evenimentul oficial de închidere a proiectului twinning ”Consolidarea capacității Băncii Naționale a Moldovei în domeniul reglementării și supravegherii bancare în contextul cerințelor Uniunii Europene”.
 
”Proiectul a pornit acum doi ani, într-o perioadă lipsită de încredere, scepticism și rezerve, o perioadă de criză pentru BNM, iar astăzi trăim o realizare. Trebuie să avem și o legislație bună în domeniu, iar Parlamentul urmează să se implice pentru aprobarea acesteia. Cum am demonstrat, există voință politică, capacități profesionale la nivel de Parlament pentru a duce la bun sfârșit ceea ce BNM a început. Astăzi se încheie misiunea voastră și de mâine începe misiunea noastră. Parlamentul va fi alături de BNM și va ajuta prin aprobarea legislației necesare”, a declarat Andrian Candu.
 
Proiectul twinning, finanțat de Uniunea Europeană, a fost lansat la 30 iunie 2015 și implementat timp de doi ani de consorțiul format din Banca Națională a României și Banca Centrală a Olandei. Proiectul a avut ca obiectiv sprijinirea BNM în procesul de consolidare a cadrului de supraveghere prudențială prin armonizarea cu standardele băncilor centrale din UE, precum și îmbunătățirea legislației bancare. În cadrul proiectului au fost elaborate proiectul unei noi legi bancare și proiectele de reglementări secundare care asigură transpunerea prevederilor cadrului normativ european cu privire la bănci, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus