16:56:00 16.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Cei cinci diplomați ruși au fost declarați persona non-grata în R. Moldova în baza informațiilor primite de la serviciile speciale

Politică 30.05.2017 11:57 Vizualizări2308 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Cei cinci diplomați ruși au fost declarați persona non-grata în R. Moldova în baza informațiilor primite de la serviciile speciale


Cei cinci diplomați ruși au fost declarați persoane indezirabile pe teritoriul R. Moldova „în baza informațiilor pe care le-am primit de la serviciile speciale”.

Declarația îi aparține premierului Pavel Filip, care nu a vrut să ofere și numele acestora, făcând referire la cutuma diplomatică.

Solicitat să comenteze declarațiile oficialilor ruși, potrivit cărora Moscova va lua decizii asimetrice în raport cu diplomații moldoveni din Federația Rusă, premierul a spus că ține „enorm” la relațiile cu Federația Rusă și a enumerat „foarte multe” lucruri pe care Guvernul le-a întreprins anul trecut în acest scop.

Pavel Filip a amintit și despre embargourile și taxele vamale impuse de Rusia producției moldovenești, pentru excluderea cărora Guvernul de la Chișinăuar fi depus mai multe eforturi, dar și despre comunicarea „proastă” pe care o au autoritățile de la Chișinău cu cele de la Moscova în privința anchetei care vizează spălările de miliarde de dolari din Federația Rusă prin băncile din R. Moldova.

Amintim că, ieri, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene i-a trimis o scrisoare Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, prin care îi cere ca cinci diplomați ruși să părăsească R. Moldova în decurs de 72 de ore.

CITIȚI și „RĂZBOI rece” între guvernarea de la Chișinău și Moscova. Nici un oficial moldovean nu va mai merge în Rusia până nu vor fi încetate ABUZURILE

„Mă declar profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și o condamn în mod categoric. Înțeleg că eurounioniștii sunt deranjați de succesul înregistrat de Președinție în ultimele luni și au decis să recurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relațiile moldo-ruse”, a reacționat imediat președintele Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md