02:04:59 25.04.2024
Stiri

DEJA-VU // Scindare în PL? Funcționarul care s-a prezentat astăzi la serviciu, deși ar fi trebuit să-și dea ieri demisia

Politică 30.05.2017 13:16 Vizualizări9064 Autor: Ziarul National
DEJA-VU // Scindare în PL? Funcționarul care s-a prezentat astăzi la serviciu, deși ar fi trebuit să-și dea ieri demisia


Partidul Liberal a decis, vinerea trecută, să se retragă de la guvernare, iar ieri mai mulți funcționari liberali au scris cereri de demisii din funcții.

Printre aceștia se numără ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, și cei doi viceminiștri ai săi, ministra Educației, Corina Fusu, viceminiștrii Educației, șeful AGEPI, Octavian Apostol, directorul „Moldsilva”, Ion Cebanu, directorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Mihail Roibu etc.

Deși actualul șef al Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, a fost ales în această funcție direct din fotoliul de deputat liberal, acesta nu s-a conformat deciziei PL. Untilă și-a suspendat calitatea de membru de partid, atunci când a mers la șefia Curții de Conturi.

Veaceslav Untilă a venit astăzi la serviciu și a prezidat ședința Curții de Conturi în cadrul căreia s-a discutat despre raportul de audit privind cheltuirea de către Guvern a fondurilor obligatorii de asistență medicală în anul trecut.

Acesta nu a răspuns la telefon nici pe parcursul zilei de ieri și nici astăzi, înainte de ședință, pentru a ne spune dacă pleacă sau nu din funcția de președinte al Curții de Conturi.

Liberalul care nu pleacă sigur din funcție este șeful de la „Căile Ferate ale Moldovei”, Iurie Topală. Acesta a declarat, ieri, pentru „ProTV” că a fost ales în bază de concurs, nu pe criterii politice în fruntea acestei instituții.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md