15:37:55 28.03.2024
Stiri

De ce medicamentele vândute în R. Moldova au prețuri de TREI ori mai mari decât la producători: Ofițerii SIS au găsit răspuns

Anticorupție 30.05.2017 14:00 Vizualizări10437 Autor: Ziarul National


Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au descins, astăzi, la nouă sedii ale companiilor farmateutice din Chișinău, după ce au descoperit o schemă de evaziune fiscală de proporții.

Potrivit SIS, agenţii economici specializaţi în importul şi comercializarea produselor farmaceutice în Republica Moldova, inclusiv în asigurarea instituţiilor medicale din ţară cu medicamente în baza licitaţiilor publice centralizate, lucrau în baza unor companii off-shore pentru a ascunde prețul real al medicamentelor.

„Importurile de produse farmaceutice se realizau prin intermediul companiilor intermediare înregistrate în zonele off-shore în vederea camuflării preţurilor reale la medicamente, stabilite de producător, declarând organelor vamale şi de control ale Republicii Moldova preţuri majorate de circa trei ori, fapt ce se reflecta în costurile finale pentru consumatori”, se arată într-un comunicat de presă al SIS.

Agenţii economici respectivi au importat pe parcursul 2013 – 2016 produse farmaceutice din India, China, la preţuri majorate prin intermediul companiilor off-shore, în valoare de peste 15 milioane de lei.

Astăzi, oamenii legii au ridicat de la sediile acestora acte contabile, ştampile, înscrisuri de ciornă, calculatoare, purtătoare de informaţii electronice şi bani, drept probe pentru dosarul penal deschis companiilor farmaceutice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md