Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, a declarat că liberalii s-au lăsat pradă emoţiilor atunci când au hotărât să părăsească alianţa de guvernare, motivându-şi decizia prin numeroasele reţineri ale membrilor PL.

„În opinia noastră, ceea ce se întâmplă în zona combaterii corupţiei, nu trebuia, desigur, să determine plecarea Partidului Liberal din coaliţie. Chiar şi în condiţiile în care ei privesc subiectiv ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, actul de justiţie şi argumentările trebuie să se facă în interiorul sistemului de justiţie şi nu în interiorul partidelor politice sau coaliţiei politice”, a declarat Vladimir Plahotniuc.

Mai mult, oligarhul Plahotniuc spune că PL a profitat de reţinerea unor membri ai formaţiunii şi a găsit un pretext pentru a se retrage de la guvernare.

„Suntem mai degrabă înclinaţi să credem că liberalii au utilizat evenimentele de la Primărie ca un context pentru un pas politic strategic, acela de a pleca de la guvernare şi a intra în opoziţie. În contextul unei perioade foarte solicitante şi dificile pentru guvernare, acest pas le oferă un anumit confort şi le permite liberalilor să aibă o evoluţie mai bună, posibilă până în alegeri”, a mai spus Plahotniuc.

Menţionăm că la sfârşitul săptămânii trecute, după reţinerea prim-vicepreşedintelui PL, Dorin Chirtoacă, şeful formaţiunii, Mihai Ghimpu, a anunţat că se retrage din coaliţia de guvernare. În timpul conferinţei, Mihai Ghimpu a refuzat să pronunţe numele lui Plahotniuc.

Contactat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al PL, Ionel Puşcaş, a refuzat să comenteze declaraţiile şefului PD.