Situație fără precedent în fotbalul european: Golgheterii din top 6 ligi nu au devenit campioni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși un atacant eficient, care înscrie multe goluri pe sezon îți poate asigura câștigarea multor trofee, în acest sezon, niciunul dintre golgheterii din Spania, Anglia, Germania, Italia, Portugalia și Franța nu au câștigat titlul în țările în care evoluează.

În La Liga, Lionel Messi a marcat 37 de goluri pentru Barcelona și a câștigat chiar și Gheata de Aur. Asta nu i-a ajutat însă pe catalani foarte mult, pentru că Real Madrid a devenit campioana Spaniei.

Și în Premier League, echipa golgheterului a terminat pe locul secund. Harry Kane a punctat de 29 de ori, dar Tottenham Hotspur n-a avut nicio șansă în fața lui Chelsea în lupta pentru titlu.

În Germania, datorită unei ”duble” reușite în ultima etapă, Pierre-Emerick Aubameyang a ajuns la 31 de goluri marcate și i-a luat fața fostului coechipier, Robert Lewandowski, în clasamentul golgheterilor din Bundesliga. Polonezul a devenit însă campion în Bundesliga, cu Bayern, în timp ce Borussia Dortmund n-a terminat decât pe locul trei, fiind întrecută și de RasenBallsport Leipzig.

În ciuda multor șanse irosite, inclusiv unele penalty-uri ratate, Edin Dzeko a totalizat 29 de goluri în acest sezon din Serie A și a devenit, în premieră ”capocannoniere”. Golurile sale n-au ajutat-o însă pe Roma decât în lupta cu Napoli pentru locul secund, întrucât Juventus s-a dovedit prea puternică pentru adversare, pentru al cincilea an la rând.

După plecarea lui Zlatan Ibrahimovic la Manchester United, Edinson Cavani și-a asumat rolul de marcator la PSG. Cele 35 de goluri înscrise de uruguayan n-au fost însă suficiente pentru ca parizienii să impună din nou în Ligue 1, întrucât Monaco a oprit seria de patru titluri consecutive câștigate de echipa din capitala Franței.

În Portugalia, Bas Dost a marcat 34 de goluri în 31 de meciuri pentru Sporting, olandezul s-a luptat chiar până spre final cu Lionel Messi pentru Gheata de Aur. Chiar și așa, ”leii din Lisabona” au fost nevoiți să se mulțumească doar cu locul al treilea, care duce în preliminariile Champions League, întrucât rivalele Benfica (locul 1) și FC Porto (locul 2) au fost prea puternice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...