Numărul milionarilor din Republica Moldova a crescut: Care este cel mai tânăr și cel mai în vârstă milionar moldovean

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul persoanelor fizice, care au obținut anul trecut salarii de peste un milion de lei este de 4 ori mai mare decât acum 10 ani. Cel mai tânăr moldovean milionar are 18 ani. La polul opus, ce la mai bătrân milionar moldovean are 89 de ani.

Datele au fost prezentate astăzi de către șeful Serviciului Fiscal de Stat, Sergiu Pușcuța, în cadrul unei conferințe de presă privind rezultatele finale ale procesării declaraţiilor cu privire la impozitul pe venit ale persoanelor fizice pentru anul 2016.

„Moldovenii care au avut un salariu anual mai mare de 1 milion de lei este de 422 de persoane. În plan comparativ, numărul acestora a crescut cu 64 de persoane mai mult decât în 2015, cu 108 persoane mai mult decât în 2014 sau cu 326 persoane mai mult decât acum 10 ani”, a specificat Sergiu Pușcuța. Totodată, el a menționat că cei mai mulți milionari din Republica Moldova au vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani.

În ce privește domeniul de activitate cei mai mulți milionari sunt din domeniul comerțului – circa 80 de persoane. Pe locul doi în topul activităților care generează venituri de milioane sunt activitățile financiare – 72 de persoane, iar pe a 3-a poziție se situează milionarii care activează în domeniul tranzacțiilor imobiliare – 63 de persoane.

Potrivit șefului SFS, din cei 422 de milionari, 375 se află în Chișinău. Majoritatea dintre aceștia, peste 74% sunt bărbați, ponderea femeilor constituind de doar 25%.

Totodată, 739 de moldoveni au obținut anul trecut venituri de peste un milion de lei însă nu din salariu, ci din alte surse, precum dividente, drepturi de autor, locațiune, vânzarea producției agricole, etc. Numărul acestora a crescut comparativ cu anul trecut cu 80 de persoane.

Totuși, cifra persoanelor care au obținut în 2016 venituri de un milion de lei atât din salarii, cât și din alte surse este de 1.161, conchide Sergiu Pușcuța.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...