Oficial! Igor Dodon a semnat decretele de demitere a patru membri de Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a semnat decretele de demisie a celor patru miniștri liberali care și-au depus cererile ieri. Astfel, Iurie Chirinciuc, Corina Fusu, Valeriu Munteanu și Gheorghe Brega nu mai sunt membri ai Cabinetului de miniștri. Potrivit șefului statului, aceasta este o veste bună, și s-a arătat încrezător că în curând va semna și alte cereri de demisie din partea membrilor Guvernului.

„În istoria Republicii Moldova au fost diferite persoane, personaje, în Guvern, dar atât de neprofesioniști și axați pe lichidarea statalității, ca miniștrii Partidului Liberal, cred că nu au mai fost. Eu îmi amintesc că un an-un an jumătate în urmă, în Parlament, când a venit prim-ministrul Filip la raport, i-am spus atunci că cei mai răi miniștri sunt miniștrii liberali și pe parcursul mandatului meu de șase luni câte au trecut din momentul învestirii, cred că a fost un pas corect, poate întârziat, de demisie a acestor miniștri liberali” a menționat Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.

„Sper că în timpul apropiat voi semna și alte demisii. Poate pleacă și premierul, mai ales după acțiunile ce le-a făcut ieri”, a mai declarat președintele.

Șeful statului și-a început briefingul cu o situație similară unui banc, spunând că are „două noutăți: una bună și alta rea”, întrebând jurnaliștii cu care să înceapă. Jurnaliștii i-au sugerat să înceapă cu cea „rea”. Totuși, Igor Dodon a menționat că la cea rea trebuie de vorbit mai mult. Astfel că, a decis să, înceapă cu cea „bună”, adică semnarea decretelor privind semnarea cererilor de demisie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...