Public Talk de caritate cu Dmitrii Voloșin, primul moldovean care a participat la Marathon des Sables

amator-1000×563

Doritorii de a-l cunoaște pe Dimitri Voloșin, primul moldovean care a participat la Marathon des Sables, sunt invitați pe 31 mai, la ora 19:00, în Centrul Cultural „Meteora”, care se află pe strada Sarmizegetusa, 12 (etajul 3). Dmitri nu doar va împărtăși propriile impresii despre parcurgerea acestei încercări dure și va oferi sfaturi celor care s-au hotărât să participe la ultramaraton, dar și va spulbera câteva mituri despre alergatul în condiții extreme și despre pustiul Sahara.

Menționăm că Dmitri a ajuns la finiș pe locul 88 în cursa prin pustiul Sahara, în care au participat 1100 de oameni. Mai mult ca atât, Moldova a participat la această competiție prestigioasă pentru prima dată.

Marathon des Sables se numără printre cele mai complicate întreceri de atletică ușoară. Traseul acestuia trece prin pustiul Sahara. Ultramaratonul de șase zile presuspune o cursă pe o distanță totală de 240 km, ceea ce reprezintă în jur de șase distanțe clasice de maraton.

Caracteristica principală a Marathon des Sables este faptul că participanții de sine stătător poartă pe umeri hrana, echipamentul (este necesar să ai rucsac, sac de dormit, fluier, semnalizator, busolă, oglindă de semnalizare, mâncare, pastile de sare) și apă. Din această cauză, greutatea rucsacului poate ajunge până la 15 kg. Cu toate acestea, hrana și-o asigură singuri sportivii, determinând propria strategie de alimentație. Organizatorii asigură participanții cu lichid: pe zi sunt oferiți 12 litri de apă (dimineața, pe traseu și seara).

În afară de asta, condițiile meteorologice au o influență puternică asupra maratoniștilor: vânturi puternice și furtuni de nisip, relief dificil și diferență mare de temperatură. Cursa se desfășoară pe dunele de nisip, câmpiile secetoase, albiile râurilor secate și terenul stâncos cu nenumărate urcușuri și coborâșuri.

Sunteți așteptați pe 31 mai, la 19:00, în Centrul Cultural „Meteora”, care se află pe strada Sarmizegetusa 12, etajul 3. Banii colectați la acest eveniment vor fi donați unei fetiței de 5 ani, Evelina, care suferă de probleme locomotorii și tumoare la creier.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente