Recomandări #diez. Cele mai călduroase evenimente la care să mergi în prima lună de vară

events
Foto: Found on vansgirls.tumblr.com

Soarele călduros, temperaturile și atmosfera de afară – toate sunt semne că vara și-a intrat în drepturi și e timpul să o savurăm din plin. Echipa #diez îți recomandă câteva evenimente care te vor energiza în prima lună a verii – iunie.

# KID’S EXPO

De Ziua Internațională a Copiilor, vino la întreaga familie la MoldExpo, la expoziția dedicată celor mici. Organizatorii au pregătit un program divers cu o muțime de gustoșenii, cadouri și suprize. În doua parte a zilei, vei putea participa la un seminar dedicat femeilor, susținut de jurnalista LILU. Toate detaliile despre eveniment, le găsești aici.

#Festivalul Văcuțelor „Căsuța mea”

La ediția din acest an a Festivalului Văcuțelor „Căsuța mea”,tematica de bază  este păstrarea tradițiilor moldovenești. Pentru a crea o simbioză perfectă între tradiții, artă și lapte natural moldovenesc, vor fi pictate 10 văcuțe, în mărime reală, cu implicarea tinerilor pictori moldoveni. Dacă vrei să participi la eveniment, vezi toate detaliile pe pagina de facebook a evenimentului.

# BBQ FEST 2017

În perioada 2-4 iunie, participă la cel mai mare festival BBQ din țară. Vizitatorii vor mânca frigărui, mici, cîrnăţei, fripturi, aripioare și vor putea participa la concursuri și tombole. Și în acest an, cei prezenți se vor putea distra la cursa de porci, la shoul vedetelor, pe terenul de joacă pentru copii. Află tot ce te interesează despre eveniment aici.

#Simbioza Simfonică – MoldoCrescendo la Filarmonică

Ascultă două dintre cele mai frumoase lucrări simfonice scrise vreodată – Simfonia nr. 5 de Ludwig van Beethoven și Concertul nr 1 pentru pian și orchestră de Piotr Ilych Tchaikovsky. Pe 2 iunie, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” de la ora 19:00 se vor interpreta două lucrări ce au colindat tot mapamondul. La auzul primelor 4 note din această simfonie știi deja că este vorba de Beethoven, acest motiv a fost intitulat motivul destinului care bate la ușă. Mai multe detalii, găsești aici.

# Campionatul open al Republicii Moldova la supermaraton

Dacă îți place să alergi, ai participat la vreun maraton și vrei să-ți depășești limitele, participă în perioada 3-4 iunie la campionatul de maratonul de alergare pe distanțe lungi, organizat de Federația de Atletism din Moldova. Pentru mai multe detalii, accesează pagina de facebook a evenimentului.

# Foto la Uscat 9

Sâmbătă, 03 iunie 2017, între orele 10:00 și 17:00, în scuarul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, pe Aleea Clasicilor, participă la o nouă expoziţie de fotografie în aer liber. Sforile le întindem noi, iar tu imprimă-ţi pozele, ia nişte cleşte de uscat şi vino în parc. Citeşte cu atenție şi regulamentul. Mai multe detalii, pe pagina de facebook.

# Bunkasai – The Spirit of Japan 2017

Deja a devenit tradiție: în primul weekend din vară ne vom bucura împreună de cea de-a IV-a ediție a Festivalului Culturii Japoneze ,,BUNKASAI – Spiritul Japoniei” în Republica Moldova. Bunkasai 2017 aduce noi activități și oaspeți deosebiți din Țara Soarelui Răsare. Scopul este de a răspândi o parte din profunzimea culturii japoneze pentru a promova pacea, respectul, puritatea, aprofundând relațiile de colaborare și prietenie între Republica Moldova și Japonia. Toate detaliile, le găsești aici.

# Orange celebrează 10 ani cu The Prodigy

Sâmbătă, 3 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, The Prodigy va susține un concert incendiar. Concertul va fi însă deschis de un alt artist de talie internațională, identitatea căruia va fi o surpriză. Pentru a afla cine este, urmărește pagina de facebook a evenimentului.

#Giant Velo Fest 2017

Evenimentul sportiv GIANT Velo Fest 2017 este la 2-a ediție. În program intră curse pentru copii, cursa MTB-amatori,  marșul ciclist, cursa circuit amatori și cursa circuit sportivi. Dacă ești pasionat de ciclism și vrei să participi, intră pe pagina de facebook al evenimentului.

#Copii cuminți cu vedete părinți

Evenimentul va avea loc la data de 4 iunie, ora 16.00, în incinta Palatului Republicii alături de vedetele estradei naționale, interpreților de muzică populară și copii lor.  Nelly Ciobanu, Aura, Nona Marian, Andrei Porubin, Cristina Scarlat, Roxana, Lenuța Gheorghiță, Ady, Aurel Chirtoacă, Georgeta Voinovan, Doina Sulac, Maria Iliuț – sunt doar câteva dintre numele care vor fi prezente la concert. Ce include programul evenimentul, află aici.

# Ziua Mondială a Mediului 

Ziua Mondială a Mediului va fi sărbătorită în acest an și la Chișinău, la data de 4 iunie, în parcul „Valea Morilor”. Programul include zeci de ateliere despre turism, reciclare, eficiență energetică sau tehnici de compostare. Pe lângă asta, vei putea participa la instruiri, distracții și odihnă pentru adulți și copii, expoziții, târg cu produse naturale și ședințe foto tematice. Toate detaliile, le găsești pe pagina de facebook.

#Fashion Soirée Resort Collections 2017

Reuniunea iubitorilor de modă va avea loc pe 8 iunie la terasa Restaurantului PaniPit, str. 31 august 1989, 115, începând cu ora 18:00. 13 dintre cei mai buni designeri autohtoni își vor prezenta colecțiile de vară într-un defileu inedit, printre care se numără: Alina Bradu, Sekana, Premiera Dona, Georgette, L. Storojuc, Katea Gri, Julia Allert, Amarena Secret, Vitalie Burlacu, EHO, O’Blanc, Vivi Art Boutique, Etnika. Toate detaliile, aici.

# Graffiti Workshop

Cât de fain este atunci când ieri ai trecut pe lângă un perete gol şi neînsemnat, iar astăzi el a prins viaţă cu diverse culori şi forme? Graffiti-ul ca artă, poate transforma cu adevărat un loc sumbru într-o lume imaginară, cu diverse contraste rupte din poveste. Echipa iHUB te invită la Graffiti Workshop, care se va desfășura la data de 17 și 18 iunie. Toate detaliile despre eveniment și cum poți să te înscrii, le afli pe facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente