„Mâine, la şedinţa Guvernului o să aprobăm noi viceminiştri în ministerele decapitate. Astfel, vom asigura funcţionalitatea acestor instituţii. Nu vom merge pe numirea miniştrilor în aceste ministere pentru că suntem pe ultima sută de metri cu reforma Guvernului”, a spus Pavel Filip.

„Cred că într-o săptămână în Guvern vom aproba o nouă lege cu privire la Guvern după care vom cere suportul colegilor din Parlament. Şi imediat, voi merge în Parlament pentru a prezenta noua structură a Guvernului”, a adăugat Filip.   

Amintim că mai mulţi miniştri au fost reţinuţi, iar miniştrii liberali şi-au prezentat demisia după ce primarul capitalei, Dorin Chirtoacă  a fost plasat în arest la domiciliu. Primarul a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată din capitală.

Proiectul privind reforma Guvernului prevede ca dintre cele 12 ministere care există în prezent vor rămâne doar nouă, iar mai multe agenţii vor dispărea fiind comasate. După reformă, Guvernul va fi format din premier, trei vicepremieri şi nouă ministere: 

Ministerul Economiei şi Infrastructurii
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Ministerul Afacerilor Interne
Ministerul Finanţelor
Ministerul Justiţiei
Ministerul Apărării
Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării
Ministerul Sănătăţii şi Protecţiei Sociale
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.