Programul Prima Casă va fi lansat în Moldova. În ce condiții ar putea să își cumpere tinerii locuințe

Premierul Pavel Filip a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, câteva detalii despre proiectul Prima Casă. Oficialul a anunțat că vor fi lansate discuții publice privind conceptul proiectului care îi va ajuta pe tineri să accese credite în condiții avantajoase pentru procurarea primei locuințe.

„Contribuția inițială a tinerilor este de doar 10%. Poate lua un credit de până la 900.000 de lei. Costul maximal este de 1 milion de lei. 10% e contribuția tânărului, 90% – creditul de la bancă.

Se gajează 50% de către bancă și 50% de către stat, pentru că statul vine să ofere 50% garanție pentru creditul acordat. Creditul se oferă pentru 25 de ani”, a explicat Filip.

Totodată, oficialul a menționat că cifrele oferite sunt un reper și fac parte din concept, proiectul ar putea fi modificat până la aprobare.

„Odată ce vom ajunge la un numitor comun, va fi aprobat conceptul și în un termen scurt vom veni cu un proiect de lege. Țin mult la el și sunt convins că va fi unul de succes”, a adăugat Filip.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.