Pavel Filip: Vom aproba noi viceminiştri în ministerele care au fost decapitate

“La şedinţa Guvernului de miercuri vom aproba noi viceminiştri in ministerele care au fost decapitate, practic au rămas fără conducere, asfel încât să asugurăm funcţionalitatea acestor instituţii”, a anunţat marţi premierul Pavel Filip.

Astfel, comentând decizia PL de a se retrage din coaliţia de guvernare, şeful Guvernului a  spus că regretă plecarea colegilor. “Am lucrat împreună şi împreună am pornit reforme importante şi pe această cale vreau să le aduc mulţumiri pentru activitatea pe care am avut-o împreună în Guvern“, a spus Pavel Filip.

Totodată, potrivit lui Pavel Filip, Guvernul rămâne a fi funcţional şi se bucură de sprijinul majorităţii parlamentare.

“Nu vom merge pe numirea noilor miniştri în aceste ministere, pentru că suntem pe ultima sută de metri în reforma Guvernului”, a menţionat oficialul, precizând că săptămâna următoare în Guvern va fi aprobată noua lege cu privire la Guvern.

“Imediat după ce va intrea în vigoare această lege, voi merge în Parlament şi voi prezenta noua structură şi componenţă a Guvernului. 

Din aceste motive nu este sens să numim acum noi miniştri în Mmnisterele care au rămas fără conducere“, a adăugat Pavel Filip.

Precizăm: miniştri delegaţi de Partidul Liberal au depus ieri cererile de demisie, dat fiind faptul că că formaţiunea din care fac parte a părăsit coaliţia de guvernare, după reţinerea primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.