Plahotniuc despre plecarea PL: Coaliția funcționează în continuare

Coaliția majoritară rămâne funcțională chiar și după plecarea Partidului Liberal. Guvernul are sprijin politic și interior și din exterior, iar cooperarea cu PL va continua, a dat asigurpri liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc după ședința săptămânală a formațiunii.
„Coaliția funcționează în continuare. Chiar ieri au fost discuții productive cu deputații actualei coaliții, iar guvernul astăzi are un suport politic puternic și o susținere externă fermă, să facă reforme în continuare și să implementeze programul de guvernare”, a declarat Vlad Plahotniuc.

„Chiar și cu Partidul Liberal în afara coaliției sper că vom colabora politic în continuare pe proiectele benefice pentru țară și pentru oameni”, a adăugat președintele democraților.

Referindu-se la decizia PL de a pleca de la guvernare, Plahotniuc a opinat că aceasta are legătură cu alegerile parlamentare din 2018. Și anume să participe la alegeri în calitate de partid de opoziție.

„Reformele aduc costuri, iar noi știm foarte bine asta. Urmează o perioadă mai complicată de noi reforme, inclusiv în anul electoral. PDM și-a asumat aceste costuri politice și va face reformele în care s-a angajat, până la capăt. Vom demonstra că reformele se fac și cu beneficii sociale”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.