Fracțiunea socialiștilor face o propunere privind persoana care ar trebui să execute temporar atribuțiile primarului

ceban
Foto: privesc.eu

Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, în frunte cu Ion Ceban, a susținut o conferință de presă prin care a anunțat că urmează să continuie procesul de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului de demitere e primarului Chirtoacă, chiar dacă până la acest moment, au strâns circa 70 000 de semnături. Ceban a mai făcut și o propunere despre o potențială persoană ce ar executa temporar atribuțiile primarului.

„Am strâns 70 000 de semnături în 19 zile. Este un număr impunător, peste așteptările noastre, iar asta vorbește despre cât de gravă este situația în Capitală. Ținând cont de toată situația creată în ultimele zile, vom continua să colectăm semnături pentru a avea un număr maximal”, a declarat Ion Ceban.

Despre demisiile miniștrilor și a altor funcționari din Partidul Liberal, Ceban a spus că ei oricum trebuiau să plece întrucât nu mai aveau oricum loc în urma reformei Guvernului.

Cât despre lipsa primarului Dorin Chirtoacă, liderul fracțiunii PSRM din CMC a spus că ei sunt gata să inițieze discuții pentru numirea unei persoane care să preia atribuțiile: „Aceasta trebuie să fie o persoană apolitică, numită pe un termen provizoriu, poate fi o persoană din mediul academic sau dintr-un alt domeniu”. El a mai menționat în cadrul conferinței de presă că un nou primar nu poate fi numit de Consiliu și că acesta trebuie să fie ales de cetățeni, iar persoana care îl va înlocui temporar pe primar se va ocupa strict de chestiile tehnice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente