Sturza, despre „războiul” dintre Moldova și Rusia: Dacă ei nu ne vor, noi îi vrem!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier moldovean Ion Sturza a comentat ironic „logica moldovenilor”, referindu-se la ultimele evoluții dintre Moldova și Federația Rusă, când Ministerul de Externe a declarat drept persona non grata cinci diplomați ruși la Chișinău, declararea de către Vlad Plahotniuc a „luptei” cu propaganda rusească în Moldova, dar și alte evenimente recente. Astfel, potrivit lui Sturza, „logica moldovenilor” este următoarea: „Anunțăm război rușilor și ne predăm americanilor”.

„Din logica moldovenilor… Dacă ei nu ne vor, noi îi vrem! Anunțăm război rușilor și ne predăm americanilor!”, a scris laconic fostul premier Ion Sturza pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după apariția informației privind declararea drept persona non grata a cinci diplomați ruși în Moldova, dar și reacțiile din partea președintelui Igor Dodon și a mai multor oficiali ruși, care au urmat.

Este de menționat că imediat după întoarcerea din Statele Unite ale Americii a oligarhului Vlad Plahotniuc, Partidul Democrat pe care îl conduce acesta a declarat că va întreprinde măsuri privind limitarea propagandei ruse în țara noastră. Totodată, Pavel Filip a refuzat să meargă la summitul șefilor de guverne ale CSI de la Kazan, delegându-l la această reuniune pe ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguța.

La fel, vineri seara, Congresul Statelor Unite ale Americii a aprobat un proiect de lege ce are ca scop să diminueze influența Rusiei în Asia și Europa. Documentul reiterează o cerere la adresa Rusiei pentru retragerea trupelor sale din regiunea separatistă transnistreană și propune crearea unui fond de contracarare a influenței ruse, de care să poate beneficia și Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...