În livezile din satul Negreşti, raionul Străşeni, a început culesul cireşelor. Fermierul Gheorghe Şoiliţă şi-a pus pe picioare propria afacere acum cinci ani. În prezent, el are peste 30 de soiuri de cireşi care se întind pe 70 de hectare. La festivalul „Cireşarul copiilor”, fermierul va aduce câteva tone de cireşe delicioase.

În clasamentul celor mai atrăgătoare fructe, cireşele sunt în top. Totodată, potrivit nutriţioniştilor, aceste fructe-vedetă ale sezonului au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii.

Un alt fruct-vedetă în sezonul estival este căpşuna. Fermierul Dumitru Plămădeală din satul Pituşca, raionul Călăraşi, a decis să fie alături de noi pe întâi iunie. La festival, el va veni cu câteva tone de căpşune din soiul Marmelada. Fermierul mai spune că vrea să facă o concurenţă serioasă produselor de import. La festival, Dumitru Plămădeală promite calitate la un preţ rezonabil.

Aşadar, pe 1 iunie, toţi micuţii sunt aşteptaţi împreună cu părinţii lor la festivalul „Cireşarul copiilor”. Biletele pot fi cumpărate pe iTicket.md. Un bilet costă 90 de lei, dacă este achiziţionat în prealabil. În ziua evenimentului, preţul de intrare va fi de 130 de lei. Copiii care nu au împlinit vârsta de şapte ani vor intra gratis.