Reacția premierului Filip la demisiile liberalilor: „Executivul rămâne funcțional”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Pavel Filip regretă demisiile liberalilor din Guvernul pe care îl conduce. În același timp acesta spune că instituția rămâne „funcțional” și se „bucură de majoritate parlamentară”.

Prim-ministrul apreciază că demisia liberalilor este „una politică”, dar în același timp spune că îi pare „rău pentru fiecare membru al Guvernului” care pleacă.

„Este o decizia politică. Îmi pare rău pentru fiecare membru al Guvernului, dar, în același timp, există o realitate. Nu înseamnă deloc că va avea de suferit activitatea Guvernului. Mâine vom veni cu acțiuni concrete și veți vedea că acest guvern este unul funcțional și se bucură de o susținere a unei majorități parlamentare”, a spus Pavel Filip.

Citește și: „Uniți” pentru demisie: Liberalii de la AGEPI, Moldsilva și Agenția Rezerve Materiale demisionează

Până la această oră, mai mult de 10 funcționari liberali – miniştrii, viceminiştrii şi şefii de agenţii guvernamentale delegaţi de Partidul Liberal – și-au depus demisia, după ce, vineri, Consiliul Republican al Partidului Liberal a luat decizia de a părăsi coaliția de guvernare, ca urmare a arestării primarului liberal de Chișinău Dorin Chirtoacă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...