Pavel Filip despre demisia miniştrilor liberali: Veți vedea că Guvernul este absolut funcțional

Premierul Pavel Filip a declarat astăzi că decizia de demisie a miniştrilor liberali este una politică şi că “îi pare rău pentru fiecare membru al Guvernului”, dar a precizat că activitatea Executivului nu va avea de suferit.

Este decizia politică a unui partid. Îmi pare rău pentru fiecare membru al Guvernului, dar aceasta nu înseamnă că aceasta va avea de suferit activitatea Guvernului. Acum suntem în discuție cu colegii, iar mâine vom veni cu acțiuni concrete și veți vedea că Guvernul este absolut funcțional, care se bucură în continuare de susținerea unei majorități parlamentare“, a declarat presei Pavel Filip.

Premierul a precizat că încă nu a recepționat toate cererile de demisie și că nu a vorbit cu colegii, dar a promis ca va reveni cu detaii la acest subiect.

Precizăm:miniştri delegaţi de Partidul Liberal depun astăzi cererile de demisie. Primul care a semnat cererea a fost ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, care a postat-o pe pagina sa de Facebook.

Partidul Liberal este reprezentat în Guvernul Filip de un vicepremier şi trei miniștri: vicepremierul Gheorghe Brega, ministrul Mediului Valeriu Munteanu, ministrul Educației Corina Fusu şi ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, care a fost arestat luna trecută într-un dosar de corupție şi acum este suspendat din funcție pe perioada anchetei.

Decizia de demisie a miniştrilor liberali survine după reţinerea de CNA a primarului de Chişinău Dorin Chirtoacă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.